Veles i ciris per 133 pàgines. Torra expulsat judicialment de la presidència de la Generalitat

image_pdfimage_print

El Tribunal Suprem acaba de donar la seva interpretació del que és la democràcia en una Sentència de 133 pàgines, carregada de referències a altres sentències del mateix TS i del TC, amb la qual confirma la inhabilitació del M.H. president de la Generalitat Joaquim Torra per desobediència decretada pel TSJC.

Ningú es creu que una sentència tan extensa hagi estat feta després de la vista del recurs, excepte que hi hagin treballat per parts un bon nombre de persones. Algun dia se sabrà en quin moment es va fer la sentència amb les consideracions que presenta per justificar la desestimació del recurs.

No havia estat notificada i ja han aparegut helicòpters al cel de Barcelona buscant manifestacions quan aquest dilluns al matí només hi havia la dels MIR que protesten per les seves condicions laborals, i possiblement també trobin els treballadors d’Acciona protestant pel tracte de NISSAN.

Publicitat

Ara voldran convertir el fet de la condemna i expulsió del president de la Generalitat en un tema d’ordre públic, atemorint la gent amb el desplegament dels policies antiavalots. Val més que esperin a la tarda que sí que hi haurà manifestacions i concentracions de protesta, totes legítimes i pacífiques que no exigiran cap intervenció policial en contra, excepte que algú hagi decidit impedir els actes i provocar violència.

VOX, C’s i PP es vanaglorien de la sentència i celebren la decisió unànime del Tribunal Suprem. Torra, per ells és un colpista que calia eliminar de la política activa. L’objectiu d’aquests partits segueix sent la demolició de l’independentisme i de Catalunya.

De fet, el que ha passat, és que l’Estat espanyol ha atacat la nostra sobirania amb un acte de colpisme judicial que sorprèn la mateixa democràcia. Però es pot aturar de cop, com també les alegries de la dreta reaccionària espanyola, amb un simple recurs de súplica i sol·licitud d’aclariments.

Veurem què fa el Constitucional quan se li demani per part de Boye la suspensió de la sentència impugnada durant la tramitació del recurs d’empara que de ben segur presentarà. Però aquesta suspensió és pertinent donat que el perjudici ocasionat per la sentència és irreparable. Apostem però que diran que no. No comparem el que segur passarà amb resolucions abans dictades a favor de diputats socialistes.

Es tracta d’un debat sobre la vulneració de drets fonamentals i competències, i també sobre la parcialitat o imparcialitat dels tribunals, i l’abast de l’exigència de neutralitat en temps electoral i s’ha d’aconseguir per tant que el recurs al Tribunal Constitucional no perdi la seva finalitat.

Lògicament si això passa, s’atura el rellotge de les eleccions catalanes que pretenen jutges i dretes espanyoles. D’altra banda, encara que això passés, Iceta amb el seu PSC, vassall del PSOE, no tindrà cap oportunitat de fer-se electoralment amb la Generalitat, i el poble català és segur que anirà a votar en massa, com mai, per donar resposta ben contundent amb les urnes. És una qüestió de país.

Pel Tribunal, Torra va lesionar drets de tercers i va decidir incomplir la llei. La sentència desestima el recurs i li imposa les costes. Pel poble català, Torra, amb la seva pancarta al balcó de Palau, va mantenir viu l’esperit de la llibertat d’expressió i el greuge permanent de Catalunya davant l’Estat que ara el condemna. El TS ha posat en perill la democràcia, digui el que digui sobre el seu criteri de respecte i aplicació de la llei.

COMPARTIR
Article anteriorDemòcrates proposa eleccions plebiscitàries
Article següentEl restabliment de la neutralitat amb la independència
President en funcions del Grup d'Estudis Polítics, membre d'esquerres per la independència. Llibres publicats a Llibres de l'índex: "L'Estat contra la Democràcia", "La Democràcia Captiva", "En defensa de la Democràcia... Referéndum!", "El gran plet de la Independència", "Memòria de la indignació", "República, ¿y eso qué es?" i "Catalunya i democràcia, el remei republicà". Fundador del digital elrepublica.cat. Actualment, el seu llibre "El debat inacabat, fins que les urnes parlin" ja es troba a les llibreries i a Amazon. Com també el darrer llibre publicat el novembre de 2020 "Sortir del laberint, contrapunts al no diàleg" amb pròleg de Carles Mundó. I una segona edició augmentada de "Ni República, ni democràcia".