image_pdfimage_print

Aquest cap de setmana, 25 i 26 de setembre, Demòcrates de Catalunya ha realitzat el segon tram congressual del debat de ponències del Congrés Nacional “Lleials a l’1-O”, que havia quedat ajornat arran de les mesures de la COVID-19.

En el debat s’han aprovat la ponència de “Reforma dels Estatuts de Demòcrates”, la ponència “La República que volem” i la ponència “La via unilateral cap a la independència”. Així, Demòcrates ha definit la via política per esdevenir un estat independent, en els següents punts: “U, obtenir una majoria parlamentària per aixecar la suspensió de la declaració d’independència. Dos, fer una crida a la mobilització de la ciutadania sostinguda en el temps per a desbordar democràticament l’estat espanyol. Tres, un pla de les institucions per a exercir el control del territori. En aquest sentit, no és únicament la insubmissió ciutadana, cal que les institucions prenguin decisions internes. Quatre, cal cercar suports internacionals en termes de geopolítica. I cinc, cal constituir un procés constituent que culmini en l’aprovació de la constitució en referèndum i unes eleccions que ratifiquin al parlament la nova constitució catalana.”

En aquest sentit, Demòcrates també s’ha posicionat sobre la inhabilitació del M.H. president Torra: “No acceptem que sigui la judicatura espanyola qui marqui l’agenda electoral. Hi ha d’haver una resposta política unitària. Hem de donar el missatge polític que no acceptem aquesta inhabilitació, només reconeixem un únic president i anem al conflicte. És per aquest motiu que cal que les pròximes eleccions siguin plebiscitàries per aixecar la Declaració d’Independència”.

Publicitat
Publicitat