image_pdfimage_print

Innocentada 2017

El general major (ret) E. W. Herzog, de 75 anys, i un dels militars més condecorats de l’exèrcit israelià, ha acceptat l’encàrrec d’assessorar el govern legítim de Catalunya en el seu propòsit de formar una de les estructures d’estat clau de la nova República: les seves forces armades.

Aquest objectiu ha romàs fins ara tancat a pany i forrellat i no se n’ha difòs cap detall. Però un cop assolit el gran triomf en les eleccions del 21D i atesa la nul·la voluntat espanyola de negociar cap tipus d’entesa, els màxims responsables de l’estratègia republicana (ja no independentista), han donat el llum verd a la possibilitat que l’esmentat militar israelià enceti la seva activitat assessora que, segons fonts ben informades, ja està en un procés força avançada, atès que l’inici dels contactes es remunta a uns quants mesos enrere. A més, es comenta que Herzog no sigui l’únic professional que desenvolupi aquesta tasca, sinó que fins i tot es parla d’un comitè assessor format per un nombre reduït, però potent d’antics militars de procedència heterogènia, tant pel que fa a la nacionalitat, com a l’especialització professional. Concretament, pel que fa a aquesta darrera, se sap que hi ha experts de la marina, la força aèria, la logística, la C4, la Intel·ligència Militar i la guerra híbrida.

Els reports, lògicament de caràcter ultra-secret que s’estan elaborant, tenen una circulació limitadíssima, però ha transcendit que la creació de les forces armades catalanes s’iniciaria amb la formació de cossos superespecialitzats de guàrdia costanera, que lògicament substituïria la tasca que ara realitza la Guàrdia Civil del Mar i una policia de frontera que faria el mateix a tots els punts d’entrada al país, incloent, naturalment, passos fronterers, ports i aeroports, i especialment, en el cas del Prat i el Port de Barcelona.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Un altre dels reports ja elaborats per un equip secret, ha fet una detalladíssima relació de totes les infrastructures militars i de seguretat nacional, que en el moment adient haurien de ser intervingudes per les forces a les ordres del President de la Generalitat.

Finalment, també hi ha la constància d’un darrer report que assenyala els beneficis de l’impuls de la Indústria de Defensa al servei de la República, que, entre d’altres, suposaria la creació d’uns 100.000 llocs de treballs entre directes i indirectes, a més de ser un factor d’enorme increment del la I+D+I, fet que situaria Catalunya en posicions destacades, i amb una relació ultraprivilegiada amb Israel i d’altres estats, en àmbits com la indústria aeronàutica i espacial, els drons, internet militar (i civil), l’energia nuclear i les infrastructures crítiques.