image_pdfimage_print

La Diputació Permanent, l’òrgan que vetlla pels poders del Parlament en els períodes entre legislatures, ha aprovat interposar un recurs d’inconstitucionalitat contra les mesures aplicades pel Govern de l’Estat a l’empara de l’article 155 de la Constitució espanyola per 11 vots a favor (JxSí i CSQP), 7 en contra (Cs, PSC i PPC) i 1 abstenció (CUP).

La sessió de la Diputació Permanent, la primera d’aquest òrgan després de les eleccions al Parlament del 21 de desembre, ha tingut com a únic punt en l’ordre del dia el debat i la votació de la proposta del Grup de JxSí d’interposar un recurs d’inconstitucionalitat contra la Resolució del 27 d’octubre de 2017, de la presidència del Senat, per la qual es publica l’Acord del Ple del Senat, pel qual s’aproven les mesures requerides pel Govern, a l’empara de l’article 155 de la Constitució.

La Diputació Permanent ha començat amb les intervencions dels representants dels grups parlamentaris: Lluís M. Corominas (JxSí), Carlos Carrizosa (Cs), Miquel Iceta (PSC), Marta Ribas (CSQP), Alejandro Fernández (PPC) i Gabriela Serra (CUP). Un cop acabades les intervencions, s’ha votat la proposta per interposar el recurs d’inconstitucionalitat.

Publicitat
Publicitat

JxSí va sol·licitar un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries sobre la constitucionalitat de les mesures requerides pel Govern de l’Estat a l’empara de l’article 155 de la Constitució. Un cop emès el dictamen, el Parlament va obrir un termini perquè els grups poguessin demanar la interposició de recursos d’inconstitucionalitat i només un grup parlamentari, JxSí, ho va sol·licitar.

Carme Forcadell presideix la Diputació Permanent, formada per vint-i-tres diputats, tot i que actualment la componen vint-i-dos. Aquesta ha estat la segona reunió de la Diputació Permanent des de la dissolució de l’onzena legislatura. La reunió anterior va ser el 15 de novembre, en què va ser elegida la vicepresidència primera i la secretaria segona de la Mesa d’aquest òrgan i es va validar el Decret llei 6/2017, del 24 d’octubre, sobre el règim de millores de la prestació econòmica d’incapacitat temporal del personal de l’Administració de justícia.

També Podemos

Ara fa unes setmanes, el partit espanyol Podemos, ja va acordar interposar un altre recurs d’inconstitucionalitat contra el 155, emprant la seva força parlamentària al Congrés de Diputats.