La voluntat política en la defensa del tren de l’Empordà

image_pdfimage_print

La Plataforma Defensem el Tren de l’Empordà -vinculada a l’IAEDEN i a l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP)-, va fer una gran tasca de conscienciació i mobilització en els anys 2005 a 2015, a favor d’una millora del tren convencional en el nostre territori altempordanès i gironí. Gràcies a la lluita reivindicativa, social i ciutadana d’aquesta plataforma, l’any 2008 es va poder fer una consulta a Figueres per tal de defensar el manteniment de l’estació de tren del centre de Figueres. La consulta es va guanyar de carrer i es va aconseguir l’objectiu: que no es tanqués una infraestructura bàsica per a la mobilitat social de proximitat, no només de Figueres, sinó de tot l’Alt Empordà i la Regió de Girona en el seu conjunt.

Ara es tracta de tornar a fer gran aquesta plataforma per seguir bategant i reivindicant una millora general del nostre tren social del territori. Ara cal donar suport a la Plataforma per tal de millorar les interconnexions entre Portbou i Cervera i coordinar, molt millor els horaris entre RENFE i la SNCF. Aquests dos punts són bàsics, per tal d’aconseguir unes millors freqüències i una millora general del tren de les línies R11 i RG1 entre Girona, Figueres, Portbou, Cervera, Perpinyà… Ara és el moment per aconseguir una línia social i territorial, al servei de la mobilitat de proximitat, però també a favor del turisme i l’economia i la justícia social entre Narbona i Barcelona (sobretot fer possible un tren social transfronterer entre Perpinyà i Girona).

No hi ha dubte que això només serà una realitat amb una millora activa, feta amb molta voluntat política, de les interconnexions entre Portbou i Cervera de la Marenda (tots els tren de la Renfe de la R11 i RG1 que actualment arribin fins a Portbou, que també ho facin fins a Cervera de la Marenda; de la mateixa manera que tots els trens de la SNCF, que arriben fins a Cervera, ho facin fins a Portbou. Si voleu més informació sobre la campanya que s’està duent a terme i participar adherint-vos al manifest ho podeu fer al següent enllaç: Defensem el tren.

Publicitat
COMPARTIR
Article anteriorLa CUP vol data i pregunta
Article següentPrimer aniversari de l’Unilateral
Portbou. Autodidacte. Començo a escriure cartes a diferents mitjans el 1983. També he fet participacions en programes de ràdio a Portbou des dels anys 80. Des del 1996 formo part del consell de redacció de la revista local de Portbou El Full. He col.laborat a diverses revistes locals de l'Alt Empordà i als setmanals Empordà i Hora Nova de Figueres i des del 2000 publico quinzenalment al Punt Avui.