image_pdfimage_print
  • Santiago Vilanova, consultor ambiental, escriptor, dinamitzador de la secció 3E (ecologia, energia i entorn) de l´ANC i president de l´associació Una Sola Terra ha proposat una relació bilateral de Catalunya amb Sibèria Oriental en una ponència del Human Forum organitzat per The Graduate School of Management de Barcelona celebrat al Cercle del Liceu el dimecres 5 de juliol.

Vilanova, que ha establert des de fa anys contactes amb escriptors i científics vinculats en la defensa del llac Baikal, la reserva d´aigua dolça i d´espècies endèmiques més gran del planeta, és autor de la novel·la ”L´ull blau de Sibèria”, XXV Premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó, alguns dels capítols de la qual s´han traduït al rus en la revista literària “L´escriptor d´Irkutsk” d´aquella capital siberiana.

L´associació Una Sola Terra amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat va organitzar un simposi d´ecoliteratura l´octubre de 2005 que va dedicar una part del seu programa a la literatura i poesia siberianes, amb la presència d´Andrei Grigorevich Rumiantsev, president de l´associació d´escriptors de l´oblast (regió) d´Irkutsk. També es va projectar a la Filmoteca de Catalunya “Adéu a Matiora”, pel·lícula d´Elem Klimov, subtitulada en català. basada en la novel·la “Adéu a l´illa” del gran escriptor siberià Valentin Raspustín.

Vilanova ha proposat que per Catalunya pot ser estratègic establir relacions i acords bilaterals a nivell científic, econòmic, ambiental i turístic amb les Universitats, Cambres de comerç i entitats culturals i científiques de Sibèria Oriental i amb Akademgorodok (la Ciutat dels Científics) ubicada prop de Novosibirsk.

Publicitat

“El Baikal podria ser l´ànima inspiradora i motora d´aquestes relacions”, va acabar dient Vilanova.

1 COMENTARI

  1. […] més de cent centres als quatre continents, 300 llengües i 500.000 associats) va celebrar la seva reunió anual del Human Forum (Fòrum Humà), dedicada en aquesta ocasió als “Models d’educació i l’educació del […]

Comments are closed.