Jordi Gaseni, vicepresident primer de l’AMI ha participat en l’acte a Gernika (Busturialdea) | AMI
Jordi Gaseni (primer per la dreta), vicepresident primer de l’AMI ha participat en l’acte a Gernika (Busturialdea) | AMI
image_pdfimage_print

Els vicepresidents de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Jordi Gaseni i Eudald Calvo han participat aquest diumenge, 16 d’abril en els actes de celebració de l’Aberria Eguna, festa nacional basca. Udalbitza, l’assemblea d’electes d’Euskal Herria ha estat qui ha convidat a la representació de l’AMI a participar en actes que diferents organitzacions i col·lectius en diferents punts del País Basc. Jordi Gaseni, vicepresident primer de l’AMI i alcalde de l’Ametlla de Mar, ha participat en l’acte que s’ha fet a Gernika (Busturialdea) i que aquest any ha coincidit amb el 80è aniversari del bombardeig feixista. Eudald Calvo, vicepresident segon i alcalde d’Argentona, ha participat en l’acte que s’ha organitzat a Uztaritze (Iparralde).

Eudald Calvo, vicepresident segon de l'AMI, en l’acte a Uztaritze (Iparralde) | AMI
Eudald Calvo (segon per la dreta), vicepresident segon de l’AMI, en l’acte a Uztaritze (Iparralde) | AMI

L’AMI i Udalbiltza fa anys que mantenen contactes i intercanvi d’experiències. Entre d’altres, representants Udalbiltza han participat en algunes de les massives mobilitzacions que s’han organitzat en els darrers anys en motiu de la Diada.

Udalbiltza és una associació de càrrecs electes municipals que va ser creada pels partits nacionalistes bascos signants del pacte d’Estella el 1999, agrupant a alcaldes i regidors de les set províncies d’Euskal Herria. En el cas d’Udalbitza aplega electes municipals a títol individual mentre que en el cas de l’AMI agrupa a institucions públiques que aproven per majoria absoluta la seva participació en l’entitat.

Publicitat