Sobre la Declaració d’Esparreguera

image_pdfimage_print

En democràcia el resultat del vot de la majoria és acceptat per la minoria. Aquesta premissa no sempre es compleix a Esparreguera. El nostre alcalde segurament tot seguint les directrius del seu partit (PSC-PSOE), no compleix els acords del Ple Municipal en clau de ruptura o de denúncia als atacs rebuts per l’Estat espanyol.

No sóc militant de cap partit, només sóc demòcrata i independentista. Com a veïna d’Esparreguera m’inquieta molt veure com el meu alcalde ignora aquesta premissa i incompleix sistemàticament els acords del Plenari amb aquest enfocament. Això no és gaire democràtic i prego que hi reflexioni.

Els seus socis de govern (ICV), tot i que en els acords han votat diferent, tanquen els ulls mentre l’alcalde ignora el que ells han permès acordar. Això jo ho anomenaria una falta de valors i els posaria al mateix sac pel seu silenci. També prego que hi reflexionin.

Publicitat

Haig de felicitar l’únic regidor del PSC que ha votat diferent de la resta dels seus companys de partit. Un fet que demostra que té les idees clares i l’animo que les exposi als seus companys amb l’esperança que els convenci i els encoratgi i a seguir el seu criteri personal. Fent gran un nou país, en lloc de fer-se grans dins un partit que no fa valer la seva nació.

Haig d’elogiar als regidors independentistes. Han estat a l’altura de les circumstàncies complint ells mateixos l’acord del Ple Municipal. L’estelada va onejar al balcó d’Esparreguera mentre jutjaven en Francesc Homs en senyal de protesta.

Aquest acte unitari entre tres partits polítics distants i a la vegada propers, em dóna la seguretat que en els dies decisius de la història del nostre país, ells hi seran i no s’arronsaran. Els felicito per aquest acte de justícia i els animo a tenir el mateix gest unitari despenjant la foto de Felip VI de la Sala de Plens. A Esparreguera ja anem fent camí cap a la República Catalana i Felip VI ha estat declarat persona non grata.

Veient que a Esparreguera les coses no estan fàcils governant un alcalde socialista, els tres caps de llista dels partits independentistes han redactat un text conjunt reflexionant sobre les coses que poden passar aquest 2017. Un altre gest que fa pensar que encara que les coses es presenten difícils, a Esparreguera es farà mans i mànigues per seguir les decisions que prengui el Parlament de Catalunya.

El Baix Llobregat, segons un estudi demoscòpic del CEO, és una comarca reticent a la independència. Segurament perquè hi ha molta població vinguda de diferents regions d’Espanya, com ho van fer els meus avis i el meu pare procedents de Tíjola, Almeria. És la zona on més s’ha de treballar per fer créixer l’independentisme. Seguirem.
Tot i que Esparreguera pertany al Baix Llobregat, des de fa temps molts vilatans del peu de Montserrat, tenim el sentiment de pertinença al Montserratí i esperem esdevenir comarca en un futur. Potser aquest fet diferencial de la forma de fer i de viure, potser aquesta llunyania de l’àrea metropolitana, potser els aires de Montserrat o potser no hi ha cap explicació… Però tres càrrecs electes de partits polítics diferents d’Esparreguera s’han mobilitzat conjuntament per fer justícia i reflexionar sobre el futur pròxim. Potser el Baix Llobregat ens pot donar moltes sorpreses i animo als càrrecs electes d’altres poblacions d’aquesta comarca a seguir treballant, a fer actes semblants, a picar pedra conjuntament i sense arronsar-se per la futura República Catalana. Amb l’esforç de tots ho aconseguirem.

El petit granet de sorra que he pogut aportar fent la meva reflexió, no necessàriament ha de coincidir amb el punt de vista dels signants de l’escrit que podeu llegir a l’enllaç anterior. Seguim plegats un mateix camí encara que no coincidim en tot el que pensem.

Aquesta és la grandesa de la pluralitat.
Salut i Independència.