Mobilitzacions per reivindicar l’oficialitat de la llengua asturiana

image_pdfimage_print

La Xunta pola Defensa de la Llingua Asturiana ha organitzat aquest matí una caravana de cotxes a la Vall del Caudal per reivindicar l’oficialitat de la llengua asturiana. Segons la web, l’acció forma part d’una sèrie d’iniciatives per a frenar els atacs contra la normalització social de l’asturià: la manca de recursos per part de la Delegació del Govern, ordenances, reglaments, campanyes en contra de la recuperació de la toponímia asturiana, paràlisi de la presència en la ràdio i la televisió pública. Segons la Xunta, s’ha vist la necessitat de respondre amb activitats perquè la demanda de l’oficialitat continuï estant present tot l’any, més enllà de les accions reivindicatives de sempre. També s’aprofitarà per reafirmar llaços de col·laboració amb els batlles i regidors que han participat en la iniciativa Conceyos pola Oficialidá.

Aquesta és la tercera caravana de cotxes per l’oficialitat de la llengua organitzada per la Xunta. Les dues anteriors van recórrer la Conca del Nalón i Peñes.

Manifestació per reivindicar l'oficialitat de la llengua asturiana, Oviedo, 9 de maig de 2015
Manifestació per reivindicar l’oficialitat de la llengua asturiana, Oviedo, 9 de maig de 2015