Consell Polític de la CUP a Vilafranca | CUP
Consell Polític de la CUP a Vilafranca | CUP
image_pdfimage_print

Aquest matí ha tingut lloc a Vilafranca del Penedès el Consell Polític de la CUP en el qual es prenia la decisió definitiva sobre l’aprovació o no del projecte de pressupostos elaborat pel govern de Junts pel Sí. Aquest és el màxim òrgan entre assemblees de l’organització anticapitalista, en el qual, hi ha representades les diferents territorials segons el seu pes en el cens de militants. A més, també hi participen representants de les diferents organitzacions externes que varen formar part de la candidatura a les eleccions al Parlament del 2015.

Després de la proposta definitiva que el govern va enviar aquest dimarts a la formació, les assemblees territorials s’han anat reunint durant els darrers 3 dies per votar el posicionament dels seus representants als pressupostos en la votació final que ha tingut lloc aquest dissabte. Finalment, el ‘Sí’ s’ha imposat amb 39 vots a favor, 22 en contra i 2 abstencions. En la votació no hi han participat ni la territorial del País Valencià ni el representant del sindicat de la COS. Com es pot veure a la taula següent el ‘Sí’ ha guanyat majoritàriament arreu del territori excepte a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Entre les organitzacions externes una majoria apostava pel ‘No’.

Resultat de la votació del Consell Polític en relació als pressuposto del 2017
Resultat de la votació del Consell Polític en relació als pressuposto del 2017

Amb aquesta decisió, la formació de l’esquerra independentista dóna via lliure perquè els seus diputats aprovin els pressupostos del 2017, l’últim escull que quedava superar abans de fer el referèndum al qual es va comprometre el govern de Puigdemont.

Publicitat
Publicitat

En roda de premsa posterior al Consell Polític, Eulàlia Reguant i Quim Arrufant han enunciat els resultats d’aquest òrgan i han concretat que 2 diputats de la CUP donaran suport als pressupostos i els altres 8 s’abstindran. A més, han exposat que si al setembre no es fa el referèndum estan disposats a forçar unes noves eleccions.