Guanyem el Sí a Twitter | Ramon Munné
Guanyem el Sí a Twitter | Ramon Munné
image_pdfimage_print

Liz Castro, Bernat Dedéu, Enric Vila, Anna Arqué i Pep Martorell van protagonitzat ahir dia 21 l’acte interactiu “Guanyem el SÍ a Twitter!”, que tenia per objectiu exposar com cal abordar la campanya en aquesta xarxa social. Aquest acte se situa en el marc de la campanya Demòcrates pel Sí, la plataforma formada per Demòcrates de Catalunya, Solidaritat Catalana per la Independència i independents.

L’acte, l’assistència física del qual estava limitada a entitats convidades, ha estat emès en directe per Periscope. Els participants han debatut donant resposta a les preguntes que els seguidors han realitzat des de Periscope i Twitter. Ha comptat amb més de 800 participants que han seguit l’acte en directe per internet. En el debat s’ha parlat de les millors formes de transmetre un missatge positiu i convincent a les xarxes per acabar de decantar la balança a favor del Sí a la independència de Catalunya en el referèndum que es farà aquest setembre.

Sobre la conveniència de l’ús del castellà en determinades àrees, s’ha dit que és una qüestió de confiança, tothom entén el català i si es canvia l’idioma per fer-se el simpàtic pot fins i tot ser contraproduent.

Publicitat
Publicitat

Per tal d’eixamplar la nostra audiència al Twitter s’ha parlat de les Bombolles de Twitter: tenim la tendència a connectar-nos amb similars i el que cal és que aprofitem l’oportunitat de seguir gent que no pensa com nosaltres.

Entre els protagonistes hi ha hagut força debat sobre la mateixa execució del referèndum i el reconeixement internacional del resultat. Tot i reconèixer la importància del reconeixement internacional, força opinions deien que no es podia supeditar l’aplicació del resultat del referèndum a aquest reconeixement. Hem de fer el referèndum d’autodeterminació procurant que la comunitat internacional s’impliqui des del primer moment en la seva organització i verificació, i aplicar el resultat nosaltres mateixos (per això en diem vinculant). Del resultat d’un exercici tan democràtic cal senzillament anar-ne a informar a la comunitat internacional.

L’acte va acabar amb una valoració dels protagonistes de quin és el principal risc que hi veuen que no s’arribi a fer el referèndum:

  • en Bernat Dedéu no en veu cap, és a dir, que els nostres líders polítics no tenen cap motiu per no fer-lo. S’enfrontem amb ells mateixos al mirall i constaten que per primer cop han de complir una promesa. Va recordar que molts cops ha demanat que els 72 diputats independentistes facin com el president Puigdemont i posin el seu càrrec en joc, es comprometin públicament a plegar i no tornar-se a presentar si no poden complir la promesa de fer el referèndum.
  • l’Anna Arqué, en la mateixa línia, només hi veu un risc: la covardia dels líders polítics que l’hagin de convocar.
  • en Pep Martorell, canviant els termes de la pregunta, va afirmar que el millor que es pot fer és assumir que es farà i engegar ja la campanya pel SÍ a la independència, amb arguments i missatges positius per acabar d’assegurar la victòria.
  • la Liz Castro, s’hi va mostrar d’acord, i aprofità per difondre un parell de “secrets” per treure més partit del Twitter: per retuitar més d’un cop una mateixa piulada podem citar-la (en comptes de retuitar-la) i cada cop podem variar el text de la cita, i també ens recomanà l’ús de la cerca avançada del Twitter com a eina poderosa i poc usada per trobar articles, persones o temes en general i per rang de dates molt precisos.
  • i finalment l’Enric Vila el principal risc que hi veu és que es faci una cosa que no sigui el referèndum. Però aquest cop “no colarà”.

A l’acte, a part de Demòcrates, Solidaritat i els Voluntaris pel SÍ, hi han estat presents representants de l’ANC, Catalans Lliures, la Intersindical CSC, el Col·lectiu Moltes Mercès, la Coronel·la de Barcelona, el CADCI, el Memorial 1714, Ara o Mai, les Patriotes per la Devolució, la fundació Fundem i l’Unilateral.