Una oportunitat històrica única! Catalunya vota el 12 de maig de 2024

image_pdfimage_print

El 12 de maig de 2024, Catalunya té l’oportunitat del segle: si els catalans dipositen la seva confiança en Carles Puigdemont, el president legítim de Catalunya que va ser enderrocat l’octubre de 2017 en un cop d’estat inconstitucional, la nació catalana, exercint el seu dret humà a l’autodeterminació, podrà seguir fins al final el camí que va emprendre el 1r d’octubre de 2017 i recuperar la llibertat que va perdre el 1714.

https://www.diariandorra.ad/nacional/240510/carles-puigdemont-atrapa-salvador-illa-tancament-campanya-electoral-catalana_150772.html

Si no és Carles Puigdemont, sinó una coalició formada per diversos partits la que tria el «governador» espanyol Salvador Illa com a president de Catalunya, és dubtós que s’estableixi realment la República Catalana, que ja ha estat proclamada d’acord amb el dret internacional. En aquest cas, el president Puigdemont es retiraria de la política i Espanya probablement ampliaria encara més el domini sobre la seva colònia més lucrativa.

Publicitat

El poble de Catalunya s’enfronta a la decisió més important des del fatídic 1r d’octubre de 2017: cada abstenció, cada papereta en blanc o nul·la serà un vot contra Catalunya i a favor d’Espanya. Mai havia estat tan important que tots aquells catalans que rebutgen d’arrel el poder ocupant espanyol i les eleccions organitzades en el marc de la seva legalitat exerceixin, no obstant això, el seu dret al vot i demostrin al món que Catalunya, sota el lideratge del president Carles Puigdemont, lluita per la llibertat i la sobirania!

Les eleccions del 12 de maig de 2024 no són unes eleccions ordinàries. El poble català s’enfronta a una elecció històrica entre la llibertat i la servitud, entre el president Carles Puigdemont i Salvador Illa, un funcionari d’un dels tres partits que van trencar la Constitució espanyola l’octubre de 2017 i van organitzar un cop d’estat des de dalt, en el transcurs del qual, per primera vegada des de Hitler, un parlament lliure i democràticament elegit va ser il·legalment declarat deposat a l’Europa Occidental, membres del govern van ser també il·legalment empresonats i després, violant la llei espanyola i sense base legal suficient, condemnats a llargues penes de presó en un judici espectacle.

No es tracta de triar posicions d’esquerres, liberals o conservadores de dretes. No és important si li agrada o no el partit Junts del president Puigdemont com a partit. És, fins i tot, irrellevant si vostè troba defectes en un funcionari o altre funcionari del partit Junts.

Es tracta del conjunt. Es tracta de la llibertat i la independència de Catalunya! El que està en joc és que, als ulls del món, el president de Catalunya tornarà a ser el que continua sent el president legítim de la Generalitat de Catalunya, el que ha demostrat com cap altre que és capaç de plantar cara al poder colonial d’Espanya, al qual Espanya tem i persegueix amb totes les seves forces com a cap altre polític català.

Qualsevol que voti a ERC, per exemple, no pot saber en la situació actual si estarà a favor de la instauració de la República catalana després de les eleccions o si pactarà amb Salvador Illa i Espanya. Fa falta valor per a votar aquesta vegada de manera que no siguin els programes dels partits, sinó simplement la qüestió de com votar per a elegir al president Puigdemont el que sigui decisiu per a una decisió electoral que confirmi al president Carles Puigdemont en el càrrec de president legítim de la Generalitat, de manera que es faci visible per a tothom com el líder legítim del poble català en el camí cap a la tan anhelada llibertat. Es requereix previsió històrica per a votar aquesta vegada, si és necessari en contra de la pròpia preferència partidista, perquè el tangible punt d’inflexió històric es faci realitat i Carles Puigdemont sigui confirmat en el seu càrrec com a president de la nació catalana.

Els vells i nous feixistes i nacional-espanyolistas podran triar entre tres partits d’ultradreta, PP, Ciutadans i Vox. Probablement, tots ells acudiran a les urnes i emetran el seu vot principalment a favor del PP i Vox. No obstant això, per a tots els que lluiten per la llibertat, l’estat de dret i una república democràtica sobirana de Catalunya, per a tots els que volen posar fi a l’ocupació secular de Catalunya per la potència colonial que és Espanya, per a tots els que anhelen l’enlairament econòmic d’una Catalunya alliberada dels seus lligams i de l’explotació colonial, només hi ha un candidat en aquestes eleccions que té l’interès central de tota la nació catalana i del seu futur com a tal a ajudar-lo a aconseguir una victòria electoral històrica: El president Carles Puigdemont!

Original en alemany publicat a: Solidarität mit Katalonien – für das Recht auf friedliche Selbstbestimmung!

COMPARTIR
Article anteriorLa corrupció comença als municipis
Article següentDenominador comú independentista
Romanista i catalanista. Va assistir, entre altres, al Segon Congrés de Llengua i Literatura Catalanes i va editar els actes del Congrés de l’AILLC de Frankfurt am Main en tres volums. Entre altres càrrecs ha estat membre de la junta directiva de l’Associació Alemanya de Catalanistes (DKV) i de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (AILLC).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here