El president i el vicepresident reben la notificació del Constitucional de mans de dos secretaris judicials del TSJC
El president i el vicepresident reben la notificació del Constitucional de mans de dos secretaris judicials del TSJC
image_pdfimage_print

Aquest matí el Govern de Catalunya ha rebut oficialment la notificació del Tribunal Constitucional que declara la nul·litat de les conclusions aprovades al Parlament en relació amb la comissió d’estudi del procés constituent. Dos secretaris judicials del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya han lliurat en mà el document al Govern al Palau de la Generalitat.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha informat d’aquest fet i ha afirmat que “Considerem grotesc que s’anul·lin idees i, en el cas d’avui, dir-nos que el Parlament de Catalunya i els seus legítims representants no poden arribar a conclusions, no poden debatre-les i molt menys aprovar-les”. Munté ha afegit que “davant la judicialització de la política” cal apostar per continuar amb el “debat d’idees, amb el funcionament ordinari del Parlament i amb més mandats democràtics”.

En aquest sentit, Munté ha lamentat que el Govern espanyol hagi rebutjat la proposta de negociació sobre el referèndum que el president Puigdemont va exposar ahir en una conferència a Madrid: “És un no a tot. No al diàleg, no a seure en una taula, no a escoltar la proposta del Govern de Catalunya”.

Publicitat
Publicitat

La portaveu ha expressat la “decepció” del Govern davant la “negativa total” de l’Estat “a promoure una solució política al plantejament democràtic que es fa des de Catalunya”, malgrat que ahir el president Puigdemont va tornar a posar sobre la taula una proposta d’acord que és “prioritària” per al Govern i que es va mostrar obert a negociar-la “si hi ha algú a l’altra banda”, “en tots els extrems: data, pregunta, majoria necessària per validar els resultats i moratòria per convocar un nou referèndum“.