Raül Romeva, Conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, en una imatge d'arxiu
Raül Romeva, Conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, en una imatge d'arxiu
image_pdfimage_print

Segons informació que ha publicat La Vanguardia, el director general d’Afers Multilaterals i Europeus del Departament d’Afers Exteriors de la Generalitat, Manuel Manonelles, va enviar a final d’agost tres cartes a l’ONU i al Consell d’Europa. Concretament, a Zeid Ra’ad Al Hussein, l’alt comissionat de l’ONU per als drets humans, a Gianni Magazzeni, el responsable del mateix comissionat per a Amèrica, Europa i l’Àsia Central, i a Nils Muiznieks, el comissionat per als drets humans del Consell d’Europa.

En aquestes cartes, la Generalitat hi denuncia la persecució judicial dels diputats independentistes i anuncia les mesures que aplicarà el govern català per preservar els drets fonamentals afectats per les decisions de l’estat espanyol. El text es refereix a la suspensió de lleis catalanes de caire social, com ara la llei de mesures urgents per a pal·liar situacions d’emergència social, la llei d’habitatge social o de pobresa energètica.

Carta remesa pel Govern a l’Alt Comissionat per als Drets Humans de l’ONU by La Vanguardia on Scribd

Publicitat
Publicitat