El poble de Montsegur i, al cim de la muntanya, el castell homònim, símbol del país càtar
El poble de Montsegur i, al cim de la muntanya, el castell homònim, símbol del país càtar
image_pdfimage_print

El 16 d’octubre, a l’església de Montsegur, pot esdevenir una diada històrica: el bisbe de la ciutat occitana de Pàmies, Jean-Marc Eychenne, farà una disculpa pública en nom dels catòlics d’Arieja per participar en actes contraris a l’Evangeli, és a dir, manifestarà el penediment dels catòlics per la participació en la croada contra els albigesos i, específicament, la crema de Montsegur.

Es tracta d’una iniciativa personal del bisbe que forma part d’un objectiu més ampli del papa Francesc, el qual convida l’Església Catòlica a viure el 2016 sota el signe de la misericòrdia. A més del manifest, titulat “Manifest per la reconciliació’, que adjuntem a continuació, també s’hi celebrarà una marxa silenciosa.