Tenim clar l’objectiu?

image_pdfimage_print

Aquesta és la pregunta que em faig dies després de la Diada d’aquest 2016. M’explico. Després d’una altra diada massiva, on milers i milers de catalans i catalanes reclamaven la independència, els dirigents dels partits polítics (suposadament) independentistes amb representació parlamentària, fan un seguit de declaracions on parlen de tot (referèndum pactat amb Espanya, noves eleccions “constituents”…) menys d’independència! Algú m’ho pot explicar? M’he perdut alguna cosa? Què més ha de passar perquè d’una vegada per totes els partits independentistes facin el que han de fer? Tenim majoria independentista al Parlament i tenim un molt ampli suport social a la independència. Que necessitem més? Potser ens falta el més important: que els dirigents polítics vulguin realment la independència i actuïn en conseqüència, amb passes clares i definitives.

I les entitats sobiranistes “socials”? ANC i Òmnium? D’acord que les concentracions van ser un èxit, d’acord que van estar molt ben organitzades, d’acord que va funcionar tot molt bé, però no perdem el rumb. El que realment és important és el fons (reclamar la independència i pressionar els polítics) i no la forma (l’organització dels actes). A veure si ara només viurem per organitzar cada any un acte de més complexitat que l’anterior per poder auto felicitar-nos i dir-nos a nosaltres mateixos “que bons que som organitzant actes”. Les entitats ANC i Òmnium han de tornar als seus orígens i han de tornar a ser els grups de pressió popular dels partits polítics perquè aquest facin el que ens van prometre.
I la gent? Realment, tothom que es va manifestar la passada Diada (i les anteriors) vol la independència de Catalunya? Si és que si, el que han (hem) de fer, cada dia, fins que ho facin, pressionar a uns i altres (entitats i partits) perquè ningú reculi i fem el que realment és l’objectiu de tot aquest moviment: la independència!

Vull pensar que vaig errat, que realment tothom té clar l’objectiu i que és el mateix per tots: la llibertat del nostre poble, la independència de Catalunya! Si us plau, feu que en pocs mesos hagi de publicar un article demanant perdó, perquè això voldrà dir que som lliures i que el somni s’ha complert. Visca la República Catalana!

Publicitat