El cas dels catalans arriba a Irlanda

Membres del col·lectiu El cas dels Catalans, la diputada irlandesa independent Maureen O'Sullivan, i representants del Sinn Féin i del Fianna Fáil, davant de l'edifici del Parlament d'Irlanda
image_pdfimage_print

Coincidint amb la celebració del 130è aniversari  del missatge de suport a la lluita dels irlandesos que en  Josep-Narcís Roca i Farreras envià al polític nacionalista irlandès Charles Stewart Parnell  el 1886,  el col·lectiu  “El Cas dels Catalans” ha pogut explicar la situació política catalana davant d’alguns representants polítics independents, del Sinn Féin i del Fianna Fáil. La trobada ha estat possible gràcies a la invitació de la diputada independent Maureen O’Sullivan.

L’acte, celebrat en una sala annexa al Parlament, a Kildare Street (Dublin 2), ha començat amb la diputada O’Sullivan donant la benvinguda a la delegació visitant, formada per unes quaranta persones i que ha estat acompanyada per alguns membres de la comunitat catalana a Irlanda així com del senador d’ERC per Tarragona Josep Rufà.

L’exalcalde de Belfast i membre del Senat irlandès Niall Ó Donnghaile, ha afirmat que   actualment Catalunya és un referent per a les nacions que lluiten per la seva llibertat, com Irlanda del Nord, i que el partit republicà sempre serà un aliat dels catalans.

Publicitat
Publicitat

Per a més informació sobre aquest col·lectiu, els antecedents d’aquest acte i les relacions històriques entre Catalunya i Irlanda, us recomanem la lectura d’aquests articles d’Agustí Soler publicats a l’Unilateral Tothom a Irlanda (primera part) a i Tothom a Irlanda (segona part).