Estudiants de Jong Kong es manifesten per la independència | Studentlocalism
Estudiants de Jong Kong es manifesten per la independència | Studentlocalism
image_pdfimage_print

L‘emergent moviment independentista de Hong Kong ha començat la seva expansió al instituts de la ciutat. Almenys s’han constituït 14 nuclis locals que han portat al Consell Escolar a avisar que aquest tipus d’activisme polític serà prohibit ens els centres escolars.

A principis d’aquesta setmana un grup d’uns 60 membres anomenat ‘Studentlocalism’ ha fet una crida a la mobilització des de la seva pàgina de Facebook, cosa que demostra el creixement d’aquest moviment entre els sindicats d’estudiants de la ciutat. Aquest grup va ser fundat a l’abril d’aquest any amb l’objectiu de preparar la ciutat per quan arribi el moment de l’autodeterminació i s’està preparant per l’inici del nou curs escolar.

El grup aposta per incrementar el nombre de parades informatives que fan al carrer i també per iniciar una ronda de contactes amb diferents sindicats de la ciutat per tal d’incrementar la cooperació entre ells. A més, fa una crida als seus seguidors per tal que se sumin als sindicats d’estudiants dels seus respectius centres i a portar-hi la veu de l’independentisme. De fet, aquesta setmana, estudiants de 14 centres educatius van respondre a la crida que va fer ‘Studentlocalisme’ comprometent-se a crear nuclis als seus centres d’estudi.

Publicitat

Tot plegat ha causat força rebombori entre les autoritats educatives de la ciutat. Diversos directors de centres han pres posició davant d’aquest moviments amb declaracions de cautela que han anat des de l’advertiment que cal demanar permís als professors per realitzar parades en els centres escolars fins a alguns que diuen que no es poden convertir aquests recintes en un camp de batalla polític. Un portaveu del Consell Educatiu ha declarat que no hi hauria d’haver activitats pro-independència i que les organitzacions que promoguin la independència haurien de ser prohibides.

D’altra banda, una enquesta realitzada per un sindicat d’estudiants de la Universitat de Hong Kong diu que un 61% dels estudiants enquestats apostaria per una ciutat independent de la Xina, un important augment des de l’anterior enquesta que donava només un 37% de favorables.