L'exèrc it turc practica una política de terra cremada a les zones on actua la guerrilla kurda (26 de juny de 2016 / Fotografia: Kurdiscat)
L'exèrc it turc practica una política de terra cremada a les zones on actua la guerrilla kurda (26 de juny de 2016 / Fotografia: Kurdiscat)
image_pdfimage_print

El parlament turc va votar dijous passat la llei per no processar les forces militars i de seguretat, que participen en l’ofensiva contra la minoria kurda en el sud-est de Turquia, així com en el nord d’Iraq i Síria. El text oficialitza la impunitat per al genocidi.

La nova legislació, que requerirà el permís militar o parlamentari per acusar els soldats, s’aplicarà amb caràcter retroactiu, de totes les operacions coordinades respecte a l’any anterior. La competència dels tribunals militars també s’ha ampliat amb la qual cosa els tribunals civils passen a ser relegats. La militarització de la “justícia” turca es legalitza.

La immunitat ha estat concedida pel parlament a personal de seguretat, militar i funcionaris que portin (i van portar) a terme campanyes contra el poble kurd en totes les seves expressions especialment el Partit dels Treballadors Kurd (PKK) al sud-est de Turquia.

Publicitat

Les Nacions Unides i organitzacions de drets humans han expressat la seva preocupació per tals violacions durant les operacions que s’han centrat en les ciutats densament poblades al sud-est de Turquia, de majoria kurda, en l’últim any. Centenars de civils han mort, segons van denunciar els partits de l’oposició.