El poble votant el 9N
El poble votant el 9N
image_pdfimage_print

El magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Joan Manel Abril ha tancat avui la instrucció del cas pel 9-N i ha desestimat la petició d’arxivament per a l’expresident Artur Mas, l’ex vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la consellera d’Educació, Irene Rigau. D’aquesta manera, ha desestimat la petició d’arxivament que havien sol·licitat les defenses dels encausats per suposats delictes de desobediència greu i prevaricació administrativa.

La causa contra l’ex-conseller de presidència, Francesc Homs, és investigada pel Tribunal Suprem espanyol, perquè és diputat al Congrés i, per tant, aforat: resta fora de la competència del TSJC.

En saber-se la notícia, polítics de diferents partits, com Concergència, Esquerra, la CUP, Unió, Solidaritat i Demòcrates han expressat aquest migdia el seu suport a l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau. En general, els partits polítics manifesten vergonya i indignació per un Estat que fomenta la guerra bruta i persegueix posar urnes.

Publicitat
Publicitat

A continuació, publiquem l’aute del TSJC, fet públic dos dies després de les eleccions a les Corts Generals espanyoles.

Cas9N