Míriam Nogueras, número 4 de la llista de Convergència per Barcelona.
Míriam Nogueras, número 4 de la llista de Convergència per Barcelona.
image_pdfimage_print

Míram Nogueras. (Dosrius, Maresme, 1980). Empresària del tèxtil. Escollida regidora a l’Ajuntament de Cardadeu l’any 2015, repeteix com a independent a la llista de Convergència Democràtica de Catalunya a les eleccions espanyoles del 26J. Disposada a continuar treballant per la independència de Catalunya.

Per què cal que anem a votar els independentistes a les eleccions espanyoles?
No ens podem permetre el luxe d’anorrear unes urnes que ens posen quan tenim el futur del nostre país a les nostres mans. Avui, encara es gestionen els nostres impostos a Madrid, per tant, algú ha de ser allà per defensar els nostres interessos.
Hem de ser, i és la nostra responsabilitat, a tots els espais polítics on es prenguin decisions que ens afecten. En aquests moments, que podem catalogar de transició entre la post-autonomia i pre-independència, és necessari que estiguem a Madrid per no fer encara més lamentable la situació en què ens trobem immersos políticament i socialment.
És la nostra responsabilitat entendre la seriositat de l’objectiu que aquest país s’ha marcat i no podem prioritzar el populisme i la demagògia a la rigorositat, excel·lència, professionalitat i bona execució de totes les nostres accions. Hem de ser a Madrid perquè cap dels partits que es presenten, excepte els independentistes, porten l’agenda catalana com a prioritat al seu programa electoral

El 9N va significar la impossibilitat d’un referèndum d’independència acordat amb Espanya. Com farem la independència?
La independència ja l’estem fent. I per assolir-la és imprescindible que els representants polítics que van ser escollits el 27S, amb un mandat claríssim: independència, compleixin els acords i el full de ruta.
El 9N va significar la valentia i determinació de molts dels nostres representants polítics i sobretot la valentia i compromís de molts ciutadans de Catalunya. Crec que ha estat la curta legislatura passada la que ens ha demostrat que un referèndum pactat no és viable deixant-nos molt clar que les aliances que Podem deia tenir i que farien possible el referèndum (promesa amb la qual van quedar primera força a Catalunya), no existeixen. Cal seguir el full de ruta marcat per JuntsxSí, cal seguir essent contundents i rigorosos i cal tenir molt clar que fer el ridícul no ens ajuda gens a mantenir la credibilitat de la què gaudim a nivell internacional.

El text parlamentari de novembre de 2015 deia explícitament que no s’obeiria al marc jurídic espanyol. Quan preveu l’acte unilateral de sobirania de Catalunya?
El text diu explícitament que “com a dipositari de la sobirania i expressió del poder constituent, reitera que aquest Parlament i el procés de desconnexió democràtica no se supeditaran a les decisions de les institucions de l’Estat espanyol, en particular del Tribunal Constitucional, a qui considera deslegitimat i sense competència arran de la sentència de juny del 2010 sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya votat prèviament pel poble en referèndum, entre d’altres”. El 27S vam assolir un 48% dels vots, i per tant, un dels objectius que ens vàrem marcar com a prioritari per aquests 18 mesos (ara ens en queden 13) era ampliar la majoria. I la podrem ampliar si la gent té la certesa que els qui estan pilotant el projecte són gent capaç de dialogar i capaç de garantir estabilitat. I per poder transmetre aquesta capacitat, és important que tots aparquem els partidismes i prioritzem objectiu comú. Si assolim la majoria del 50+1 i el no-diàleg amb l’Estat Espanyol segueix en el mateix punt enrocat, la declaració unilateral ve acompanyada no només d’una àmplia motxilla de legitimitat sinó també d’una sòlida majoria que ens avala sobretot internacionalment.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

La negociació amb el govern de Madrid la fa el govern de la Generalitat o els diputats al congrés? Per què no s’hi ha anat junts a aquestes eleccions?
La negociació amb Madrid respecte el procés d’independència avui és inexistent. Els diputats a Madrid estem a l’absolut servei de les decisions que es prenen al Parlament de Catalunya.
No hem anat plegats ni a les anteriors, les del 20D, ni a aquestes perquè ERC no ho ha volgut. Malgrat la bona relació que a Madrid hem tingut, ERC va argumentar al programa de Els Matins de TV3 que les eleccions espanyoles no són un moment excepcional per a Catalunya i no calia anar junts. Sóc del parer que el fet que el mapa polític de Catalunya el 20D i el 26J sigui lila no beneficia en absolut al procés. Però la decisió està presa i ara CDC es troba en un moment on s’ha recuperat perfil, seguretat i es vol donar èmfasi en el que millor representa: feina, feina i feina.

L’anunci del conseller Rull de no renovar les concessions de la C31 i C32 d’aquí a 5 anys (2021) és un anunci electoralista? Hi haurà peatges en la Catalunya independent?
Formo part d’una plataforma que fa anys que treballa per assolir un compromís polític per a una gestió coherent de les infraestructures del nostre país. La plataforma novullpagar ara també està integrada en una plataforma que aglutina altres associacions vinculades a les infraestructures de Catalunya. Ens hem reunit dues vegades amb el Conseller Rull per treballar els diversos temes i s’ha decidit formalitzar un Grup de Treball. Per tant estem vivint de primera mà la voluntat de canviar la gestió i sobretot la voluntat de tenir en compte a aquells qui estan més informats i coneixen millor que ningú les problemàtiques i les necessitats de cada territori: els usuaris. Estem en campanya des de fa anys, moltes eleccions, així que no podem considerar electoralisme tot allò que s’anuncia donat que a cada cantonada hi ha unes eleccions. Jo m’ho crec.
El que hi ha d’haver en una Catalunya independent és, per exemple, un sistema com el suís que és l’eurovinyeta. El que hem de tenir clar és que les carreteres s’han de mantenir i el que fa falta és una gestió coherent, que és el nostre objectiu. Beneficis pels usuaris, tots.