Vista de Can Fargues rehabilitada
Vista de Can Fargues rehabilitada
image_pdfimage_print

La Masia de Can Fargues és un dels edificis més emblemàtics i reivindicats del barri barceloní de la Font d’en Fargues. La masia dóna identitat al barri perquè n’és l’origen: el barri es va anar fent a partir d’una parcel·lació de les terres pertanyents al mas Pujol (denominació de can Fargues al s. XVIII) i durant molts anys va ser el centre de l’activitat al barri.

La masia, d’origen medieval, va ser construïda al voltant d’una torre de defensa que data del segle XI, protegida com a Bé Cultural d’Interès Nacional. Aquesta torre romànica s’ha conservat pràcticament íntegra i constitueix el cos central de la masia. Al voltant d’aquesta es van construir varies edificacions segons les necessitats funcionals.

L’Ajuntament de Barcelona és el propietari de la masia des del 2009 i ara, un cop acabades les obres de restauració, s’ha convertit en Escola Municipal de Música, que entrarà en funcionament el proper curs escolar. Aquest més de juny s’estan celebrant diverses jornades de portes obertes.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets