Roda de premsa de la presentació d'Askatasunaren Bidean
Roda de premsa de la presentació d'Askatasunaren Bidean
image_pdfimage_print

Aquest matí s’ha presentat a Bilbao mitjançant una roda de premsa la recent constituïda assemblea d’exrepresaliats Askatasunaren Bidean (‘En el camí de la llibertat’). En la roda de premsa hi han participat mig centenar d’expresos i exrefugiats d’ETA, que han decidit impulsar la nova organització després de veure’s “traïts” per l’estratègia política adoptada per la direcció actual de la esquerra abertzale. “Estem passant vergonya, no ens sentim identificats”, ha declarat Fernando Lizeaga, un dels portaveus del col·lectiu crític amb la línia oficial de Sortu. De moment, Askatasunaren Bidean no ha decidit constitur-se en partit polític.

El mateix Fernando Lizeaga ha declarat als periodistes que “en les nostres assemblees no s’ha plantejat ni una sola vegada el retorn a la utilització de les armes o de tirar-nos a la muntanya, és mentida, que quedi definitivament clar a tots”.

Representants d’Askatasunaren bidean han llegit en basc, francès i castellà uns paràgrafs extractats del document aprovat pels seus integrants, en el qual es critica la formació d’Arnaldo Otegi, a qui se’l denomina el “líder suprem del reformisme”. Consideren que la “via possibilista “ha desencadenat una greu crisi” interna i que “la facció reformista que ha pres el control de l’esquerra abertzale està traint tots els principis del Moviment d’Alliberament Nacional Basc”.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

En aquest enllaç podeu consultar el manifest d’Askatasunaren Bidean.

A continuació us deixem un reportatge de la roda de premsa fet per EiTB (en castellà).