Interior del Parlament de les Illes Balears
Interior del Parlament de les Illes Balears
image_pdfimage_print

El Ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui la Proposició de llei presentada pels Grups Parlamentaris Socialista, Podem Illes Balears, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Mixt (Gent per Formentera), de modificació de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la CAIB amb mesures de recuperació i foment de l’ús del català en l’àmbit de la funció pública.

La proposició a comptat amb el vot farobale dels grups que la presentaven i també del PI, mentre que el PP i Ciudadanos s’hi han oposat.

La decisió implica que el català tornarà a ser un requisit per accedir a la funció pública a les Illes Balears. La llei deroga així la qualificació de mèrit que va introduir el Govern del PP de José Ramón Bauzá en la passada legislatura.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

En l’exposició de motius d’aquesta iniciativa es subratlla la importància de recuperar el català com a llengua pròpia de les Illes Balears, la d’una oficialitat real al costat del castellà. Amb la modificació es millorarà la introducció progressiva del català com a llengua d’ús quotidià en àmbits oficials i administratius, educatius, socials i audiovisuals, entre d’altres.