Reunió de l'ANÒC. Autoria: Jornalet
Reunió de l'ANÒC. Autoria: Jornalet
image_pdfimage_print

L‘Assemblea Nacional Occitana (ANÒC, Assemblada Nacionala Occitana) ha estat oficialitzada, després de la seva inscripció el 20 de febrer passat al Diari Oficial d’Associacions de l’Estat francès. “Ara, convidem totes les forces vives de l’occitanisme polític i cultural a unir-se’ns”, ha declarat el seu secretari, Ciril Joanin.

El moviment, que s’autodefineix com a transversal i integrador, es va començar a crear a partir d’unes reunions el mes de juliol i octubre passat, que ara culmina amb la seva oficialització com a entitat. Inspirat en l’Assemblea Nacional Catalana, l’ANÒC busca el reconeixement d’Occitània com a nació i, per tant, que se li reconegui el dret a l’autodeterminació. Així mateix, l’entitat busca promoure l’ús de la llengua occitana sobretot en l’ensenyament.