image_pdfimage_print

El president del Kurdistan iraquià, Massoud Barzani, va manifestar al diari The Guardian el passat 23 de gener que la creació d’un Estat kurd independent a Llevant és ‘ara més a prop que en qualsevol altre moment’ i va demanar als líders mundials que acceptin que els acords Sykes-Picot que van dissenyar fa cent anys les fronteres actuals han fracassat.

‘Crec que els líders del món ja han arribat a aquesta conclusió: que l’era de Sykes-Picot ha acabat’, va dir Barzani. ‘Ho diran o no però aquesta és la realitat sobre el terreny’ va afegir.

Les declaracions arriben just quatre mesos abans del centenari dels acords Sykes-Picot, que van repartir el Llevant entre la Gran Bretanya i França creant esferes d’influència a partir de les ruïnes de l’Imperi Otomà. Barzani va dir que el manteniment de l’statu quo actual només és la garantia d’una una major desintegració i destrucció regional.

Publicitat