image_pdfimage_print

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) organisme adscrit al Departament de Cultura, disposarà d’una nova identificació gràfica que farà més recognoscible la institució. Aquesta nova identificació gràfica de l’ICEC, aprovada ja pel Govern de la Generalitat, vol fer èmfasi en el pes i la rellevància de les empreses que conformen el teixit cultural per al qual treballa aquest organisme del Departament de Cultura.

La nova identificació gràfica de l’ICEC s’ha creat internament després d’un procés d’anàlisi de  totes les funcions que realitza la institució, i respon a la voluntat d’identificar les diverses línies de treball, accions i activitats de l’ICEC sota un mateix paraigua. El nou disseny facilita, alhora, l’harmonització amb la identificació del Departament de Cultura i permet una millor coordinació i gestió de la imatge corporativa de la institució, tot c­­onsolidant la identitat de l’ICEC en el marc del Departament.

La gràfica escollida, que conserva els colors corporatius de la Generalitat de Catalunya, reflecteix els valors que guien l’acció de l’ICEC en el seu treball per a, i amb, els agents, professionals i empreses culturals de Catalunya. La marca és una aposta per la modernitat, per la funcionalitat, per la coherència i per la proximitat als sectors als quals dona servei la institució. Per això, el logotip posa tot el pes en les sigles “EC” de l’acrònim ICEC; és a dir, fa més èmfasi en les “empreses culturals” que en la institució mateixa. Per als responsables de l’Institut Català de les Empreses Culturals, aquesta expressió gràfica representa bé els objectius que orienten la tasca de totes les àrees de la institució, alhora que permet dotar d’una identitat comuna el conjunt de serveis que s’ofereixen a les empreses culturals.

Publicitat

La nova identitat visual de l’ICEC acompleix també un altre objectiu: fer que la ciutadania en general, i especialment els i les professionals de les empreses i entitats culturals, puguin reconèixer d’una manera senzilla i intuïtiva tots els recursos que l’ICEC posa al seu abast per créixer i consolidar-se. La implantació d’aquesta nova identificació, d’aplicació tècnica i funcional fàcil en tota mena de suports –i amb traduccions a diversos idiomes– també servirà per enfortir encara més el sentit de pertinença de les persones que treballen a l’ICEC. La marca, a més, permet generar tot un codi gràfic que facilitarà la comunicació i potenciarà la imatge de la institució. És, en definitiva, una marca que dona resposta a les necessitats el present i del futur i que ha de contribuir a millorar la visibilitat i el prestigi de l’ICEC quan es compleixen vint anys des que es va crear.

L’Institut Català de les Empreses Culturals

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) és una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia que ha d’ajustar la seva activitat a l’ordenament jurídic privat i que va ser creada per la Llei 20/2000, de 29 de desembre.

L’Institut té per objecte impulsar la creativitat artística i la producció, la distribució i la difusió de continguts culturals, mitjançant el desenvolupament de les empreses culturals, així com també fomentar el consum cultural i l’ampliació de mercats per a la cultura catalana.

L’ICEC també gestiona la Filmoteca de Catalunya i el centre Arts Santa Mònica. La Filmoteca té per missió recuperar, preservar, catalogar i restaurar el patrimoni fílmic i documental, i fer recerca i donar suport a l’educació i a la difusió de la cultura cinematogràfica, amb una atenció especial a la producció i la cultura cinematogràfica catalana. Arts Santa Mònica és un centre pluridisciplinari dedicat a potenciar la creació de la cultura catalana contemporània de qualitat, amb una especial atenció a la cultura digital que es fa a Catalunya. El seu objectiu és servir com a plataforma de difusió de la creativitat contemporània al nostre país, i es presenta al públic com un espai de reflexió per promoure el debat i generar idees sobre els diferents conceptes que envolten la creació artística i la seva relació amb el públic

A més, l’ICEC és patró i membre fundador de la Fundació Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya, membre del Consell d’administració i representant de la Generalitat de Catalunya de Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, soci del Parc Audiovisual de Catalunya, SL., participa també com a soci protector d’Avalis de Catalunya, SGR i és membre fundador del Consorci del Pla de Rehabilitació i Equipament de Teatres de Barcelona.

1 COMENTARI

Comments are closed.