image_pdfimage_print

Avui s’ha inaugurat l’ampliació del Canal de Panamà. El vaixell xinès Cosco Shipping Panamá ha entrat aquest diumenge en l’ampliació del canal i ha iniciat el trànsit inaugural de l’eixample per la resclosa d’Agua Clara, al vessant de l’Atlàntic. Aquesta ampliació es va decidir mitjançant un referèndum nacional que es va realitzar el 22 d’octubre de 2006. Els resultats del referèndum varen donar el 76,83% dels vots a favor del projecte d’ampliació i el 21,76%, en contra.

Les obres s’iniciaren el 3 de setembre de 2007, amb la detonació del turó Cartagena situat a les riberes del canal. Es pretenia inaugurar les noves rescloses el 15 d’agost de 2014, data en què es commemorava el primer centenari de la via interoceànica, encara que una crisi, sorgida per l’augment de costos sobre el pressupost inicial, va retardar seriosament els treballs fins al dia d’avui.

Val a dir que el futur a llarg termini del canal és poc clar en el millor dels casos; la seva seguretat, la qualitat de la seva construcció i la seva viabilitat econòmica estan en dubte. A continuació, us presentem un vídeo “promocional” del canal realitzat el maig d’aquest any, i després un vídeo realitzat el 23 d’agost del 2015 on es veuen les filtracions en les noves rescloses de Cocolí.

Publicitat