Manifestació a Berlín amb la porta de Brandenburg al fons
image_pdfimage_print

Aquest cap de setmana hi ha hagut diverses manifestacions arreu d’Europa per demanar que s’acabin les restriccions destinades a evitar el contagi del coronavirus.
Milers de persones s’han manifestat a Londres, Berlín, Zuric, París. El nombre exacte d’assistents no es pot saber perquè les autoritats dels diferents països amaguen la informació o donen un nombre d’assistents molt per sota de la realitat.

Manifestació a Londres

El lema comú ha estat protestar contra les mesures per la covid-19, que retallen llibertats i drets bàsics basant-se en dades no científiques sobre la incidència real del virus.
El crit que més s’ha sentit ha estat «llibertat», amb presència de pancartes amb frases com «Llibertat d’elecció», «No a la dictadura sanitària», «La covid-19 no existeix», «Prou de mentides», «Desperteu del malson», «Dictadura sanitària», «Obediència i humiliació», etc.

La manifestació de Berlín va ser especialment multitudinària i amb l’interès afegit que hi va assistir Robert F. Kennedy (nebot del malaurat president dels Estats Units, John F. Kennedy), molt reconegut al seu país i a fora per la seva posició en contra dels abusos de les farmacèutiques pel que fa a les vacunacions massives. La manifestació de Berlín es va allargar durant tot el dia, des de dos quarts de deu del matí fins ben entrada la nit.

Publicitat
Publicitat
Manifestació a Berlín amb la Columna de la Victòria il·luminada

La policia ha fet acte de presència i hi ha hagut enfrontaments amb els ciutadans, en alguns casos també s’han arrestat manifestants.

La premsa oficial anomena aquest tipus de manifestacions amb tota mena de qualificacions negatives, l’adjectiu més generalitzat és el de «negacionistes», amb la intenció manifesta de fer creure a la gent que aquestes manifestacions neguen fets contrastats, quan és justament el contrari. El discurs oficial ens vol fer creure que la pandèmia encara és activa i està morint molta gent o bé els hospitals estan plens de malalts. Les dades oficials diuen una altra cosa: totes les estadístiques mostren que ja no hi ha morts per aquest virus, es van acabar el maig, i en alguns països ni tan sols van arribar a un nombre significatiu. Podeu consultar les dades de morts durant els darrers anys i mesos a la pàgina web d’EuroMomo (euromomo), que registra la mort per totes les causes als països d’Europa.

Una de les pancartes de la manifestació a Zuric on es veu que la corba de morts s’ha aplanat totalment

Pel que fa a Espanya, en aquesta pàgina del web de l’Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) podeu comprovar que les morts a Espanya són les habituals que hi ha cada any, l’excés de mortalitat es va acabar el maig, i en algunes Comunitats Autònomes ni tan sols n’hi va haver en els mesos més difícils, com per exemple Canàries. Les dades d’aquesta pàgina les publica el govern i no poden amagar els fets, per tant, els negacionistes, des d’aquest punt de vista, són els que continuen dient que hi ha morts i pandèmia.

Imatge de la manifestació a París

Aquest institut també publica informes que analitzen la situació de la covid-19, com podeu veure en aquesta pàgina el maig es va aplanar la corba pel que fa a morts, ingressos en UCI, hospitalitzacions i casos confirmats, per tant no hi ha motiu per continuar amb les restriccions perquè el virus no està actiu i l’epidèmia fa mesos que s’ha acabat.

Enllaços dels vídeos de les manifestacions:
Berlín
Londres
Zuric
París