image_pdfimage_print

A través de Twitter, l’equip realitzador del documental “L’estafa d’Andorra” (The Andorra Hustle) ha denunciat que el seu documental ha desaparegut del servei de recerca de la plataforma Amazon Prime Video, on està hostatjat i es podia visionar des de dimarts passat. En canvi, sí que s’hi pot accedir si es demana a través de l’enllaç precís per zona geogràfica.

Es tracta d’una situació totalment irregular i anòmala que, en opinió de l’advocat d’Eric Merola, amaga un flagrant cas de censura. Davant d’aquesta situació el director nord-americà ha decidit pujar el documental a YouTube, on es pot visualitzar en la següent adreça: https://www.youtube.com/watch?v=wrvpawFzC3Y&feature=youtu.be

En el compte de Twitter #andorrahustle o #laestafadeandorra, nombrosos internautes expressen la seva decepció i estranyesa per no trobar el documental d’Eric Merola a la plataforma Amazon Prime Video.

Publicitat
Publicitat

El documental aprofundeix en la intervenció, al març de 2015, de la Banca Privada d’Andorra (BPA), segons el documental va ser tancada pels governs espanyol, americà i andorrà. L’incentiu del Regne d’Espanya era debilitar i minar el moviment independentista català, sota el paraigües del que es coneix com “Operació Catalunya” infligint repressió econòmica sobre Catalunya. La BPA va ser atacada degut a la suposició que líders polítics catalans (com el president Jordi Pujol, el president Artur Mas i el vicepresident Oriol Junqueras) tenien els seus diners dipositats en la BPA. La policia espanyola opinava que destruir els comptes bancaris dels líders catalans ajudaria a guanyar el conflicte contra Catalunya.