image_pdfimage_print

La Festa per la Llibertat d’Òmnium Cultural serà el punt i final de la mobilització de la Diada de l’Onze de Setembre. Com altres anys, els concerts i la reivindicació ompliran de milers de persones el passeig Lluís Companys de Barcelona, però enguany aquest espai serà el punt on també finalitzarà la manifestació de país coorganitzada per Òmnium, l’ANC, l’AMI, el Consell de la República, la Intersindical i el CIEMEN, sota el lema Tornem als carrers: Independència. Justícia, país, futur. En la que serà la 22a edició d’aquest esdeveniment multitudinari es podrà gaudir de la música de grups com Al·lèrgiques al Pol·len, Ginestà i Flashy Ice Cream.

En aquest sentit, el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha reivindicat el talent musical i cultural en català, i ha insistit en la necessitat de donar resposta als “grans reptes que, com els 2,3 milions de persones que volen aprendre o millorar el seu català i no tenen l’oferta i els mecanismes per fer-ho, ens interpel·len com a país”. Així mateix, ha ressituat la Diada “com un dia per demostrar que l’independentisme és un moviment intel·ligent i transversal que no renuncia a exercir la seva força des dels carrers”, i amb una “societat civil determinada i disposada a abordar els reptes que la nova situació política planteja”.

Acte polític, concert familiar i Fira de Propostes de País

Publicitat
Publicitat

Òmnium Cultural arrencarà les seves activitats al Passeig Lluís Companys amb un gran acte polític a les 12 h amb presència institucional i representació de diverses organitzacions culturals, socials, civils i polítiques del país per reivindicar que la Diada és compromís, reivindicació, país i cultura. A continuació, se celebrarà un concert familiar que amenitzarà l’espai.

Durant tot el dia, l’espai s’omplirà amb el MerCat, Fira de propostes de país, on un centenar d’entitats exposaran els seus projectes. Són entitats que treballen per la llengua, la cultura, la cohesió social, els drets i la independència del país, posant en valor i visibilitzant la feina en xarxa de les diferents entitats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here