Primàries per un front unitari

image_pdfimage_print

Falta un any per a la celebració de les eleccions municipals i els partits ja preparen les seves candidatures i candidats. Set mesos després de la celebració del primer referèndum unilateral d’independència en territori de la Unió Europea i de no haver-se fet efectiva la ruptura, es constata que la intervenció de l’Estat és implacable: Generalitat intervinguda, diputats en presó preventiva lluny del país, el president de la Generalitat i consellers exiliats a l’espera que s’executin les ordres d’extradició, intensificació de l’espoli, marginació en les inversions i en les infraestructures, minorització i degradació de la llengua pròpia, involució en matèria de drets civils, recentralització, etc. En aquest context polític d’una gravetat extrema, destaca la proposta municipalista del periodista i filòsof Jordi Graupera que compta amb el suport, entre altres, de l’advocada Maria Vila, membre fundadora del col·lectiu Drets @DretsCat. Es tracta de la plataforma Primàries Barcelona amb l’objectiu de crear una llista unitària de l’independentisme per guanyar l’alcaldia de la capital. Assolides prop de 32.000 signatures, Graupera i el seu equip han impulsat l’Associació per a la Participació Política a Cata­lunya, mitjançant la qual iniciaran contactes amb partits i entitats sobiranistes d’arreu del país perquè se sumin a la proposta de celebrar unes primàries per escollir candidats unitaris.

Qualsevol candidatura municipal pot guanyar per un sol vot de diferència i una manera d’evitar que l’alcaldia es deixi a l’atzar és propiciar que l’independentisme hi concorri conjuntament i havent triat l’alcaldable en primàries. Per vertebrar la República de Catalunya, cal articular una xarxa ciutadana i cal assegurar alcaldes independentistes en un gran nombre de municipis arreu. Solidaritat Catalana per la Independència va néixer fa 8 anys amb dos eixos fundacionals: la proposta de fer un front unitari transversal per fer la independència i la regeneració democràtica. És per aquests motius que Solidaritat dóna ple suport a aquesta proposta. Per enfortir aquest projecte animem els adherits i simpatitzants a signar el manifest en què es demana als partits independentistes de dur a terme aquestes primàries ciutadanes: http://primaries.barcelona.