image_pdfimage_print

El DIPLOCAT engegarà la setmana que ve una campanya a les xarxes socials adreçada al públic internacional amb l’objectiu de mostrar i promocionar alguns dels actius i valors de Catalunya, com ara l’ecologia, el paisatge, la ciència, la cultura o l’esport. La campanya, que porta per nom i utilitza l’etiqueta #ILoveCatalonia, consisteix en una sèrie de 12 vídeos curts que es difondran mitjançant YouTube, X (la xarxa social abans coneguda com a Twitter) i Instagram.

Els protagonistes dels vídeos són tots membres del Consell Consultiu de DIPLOCAT, l’òrgan assessor del consorci, integrat per persones de reconegut prestigi i trajectòria internacional en els àmbits de l’economia, la política, els afers internacionals o altres àmbits d’interès relacionats amb les funcions de l’entitat. Els participants i la temàtica general de la qual   parla cadascú són aquests: Anna Schlegel (tecnologia); Roderic Guigó (ciència); Jordi Savall (música); Bodil Valero (ecologia); Andreu Claret (societat oberta); Matthew Tree (cultura); Isona Passola (cultura); Nick Cull (història); Josep-Antoni Garí (idees); Montserrat Feixas (refugiats); Xavier O’Callaghan (esport), i Tomàs Marquès-Bonet (ecologia).

Cadascú ha triat la localització que més s’esqueia amb el contingut del missatge. Entre els llocs que apareixen hi ha la ciutat de Girona, l’estany de Banyoles, el Montseny i la localitat de Prades (Baix Camp). Entre els escenaris barcelonins hi ha llocs tan emblemàtics com el fossar de les Moreres, el Monestir de Pedralbes, l’Ateneu Barcelonès, l’edifici històric de la UB, el Parc de Recerca Biomèdica i el Palau Blaugrana.

Publicitat
Publicitat

El ritme de difusió dels vídeos serà setmanal i anirà de febrer a juny. Durant la segona quinzena de març i el mes d’abril s’interromprà la campanya #ILoveCatalonia i se n’activarà una altra vinculada al projecte Books and Roses d’internacionalització de Sant Jordi, amb  vídeos de recomanacions de llibres d’autors catalans traduïts a l’estranger que també han fet els membres del Consell Consultiu.