image_pdfimage_print

L’Assemblea Nacional Catalana va celebrar dissabte, a la Farinera del Clot de Barcelona, la trobada anual de les assemblees de base (CAB), un espai de treball entre representants de les assemblees territorials, sectorials i exteriors i membres del Secretariat Nacional per compartir experiències, intercanviar idees i definir projectes de futur.

El CAB 2023 va aplegar més de 150 persones que, dividides en cinc sales, van tractar temes transcendentals per a l’organització com les futures mobilitzacions i la difusió de campanyes, les diferents accions que poden dur a terme les AB o la implementació i la difusió de la llista cívica. Pel que fa a la llista cívica, es van treballar aspectes determinants com els processos participatius per escollir els candidats o el codi ètic a què s’han de comprometre les persones que presentin candidatura.

La presidenta de l’entitat, Dolors Feliu, i l’himne nacional de Catalunya, van tancar una jornada que va començar a quarts de deu del matí i va finalitzar a les set de la tarda. Feliu, que va agrair l’assistència dels representants de les assemblees de base a la trobada, es va mostrar molt satisfeta d’uns debats “que han aprofundit en els projectes que tenim en el Full de ruta, destacant la mobilització, les accions de les assemblees de base i la llista cívica”. “L’alta participació –va concloure– reforça l’entitat i l’activisme de base per encarar uns mesos decisius.”

En les pròximes setmanes es faran arribar les conclusions del CAB a les assemblees de base i als membres del Secretariat Nacional de l’entitat.

(extret del web ANC)

Publicitat
Publicitat

1 COMENTARI

 1. 1. Parlem de les Llistes Obertes, però malauradament no s’ha definit res, tret del GOI, Grup Objectivament Identificable, per part d’un Tribunal Europeu; vol dir que, si un col·lectiu tingués la representativitat d’un GOI, automàticament tindria el reconeixement de l’alta magistratura europea.
  2. Una Llista Cívica significaria que aquest col·lectiu podria fer una DUI assumint la representativitat en nom de tots els adherits a la Llista.
  3. Una Llista Cívica, no és ni ha de ser un partit polític. (Molta gent creu que pot ser un partit polític)
  En el cas d’assumir la representativitat parlamentària majoritaria de la ciutadania. Un cop obtingut el reconeixement de la justícia europea, hauria de dissoldre el Parlament i fer eleccions.
  4. L’ANC hauria de demanar la col·laboració dels juristes catalans, per preparar, una Constitució i una nova Llei Electoral, que contemplés llistes obertes i la possibilitat de gestionar la política del país a partir de la convocatòria de referèndums participatius dels majors d’edat.
  5. Cal oblidar les inèrcies nolstàlgiques dels partits polítics autonomistes al servei de la Transcisió Borbònica del 78!
  6. Per fer una Llista Cívica, Única. Caldria contactar amb tots els grups actius de la classe treballadora: gremis, sindicats, sanitaris, docents, magistrats, etc, gent del món de les arts.
  De manera que les llistes cíviques fossin l’expressió del ventall plural de la classe treballadora amb l’objectiu de fer la DUI des del mateix Parlament.
  7. S’ha de mobilitzar tot el país en aquesta direcció per cloure d’una vegada la farsa autonòmica del legat del 78, democraticament sense cap ni peus, amb la finalitat de perpetuar el règim franquista amb la seva cort benestant, protegida per la magistratura encara feudal.
  8. Més d’un 50% de la població catalana està a favor de la independència.
  Cal mobilitzar i motivar participativament aquesta població actualment desorientada i mancada de credibilitat política, explicant fil per randa l’objectiu i el procés de la Llista Cívica.

Comments are closed.