image_pdfimage_print

Demòcrates, partit compromès amb el compliment del mandat del referèndum del 1r d’octubre del 2017 i a fer efectiva la declaració d’independència del Parlament del 27 d’octubre del 2017, va donar suport al Govern de la Generalitat del 52%, amb un clar compromís per la unitat d’acció independentista i per avançar cap a la independència.

Demòcrates ha expressat reiteradament, en privat i en públic, els seus dubtes pel que fa a la voluntat real del Govern d’avançar en aquesta direcció. Els acords signats el dimecres 27 de juliol, a la taula de negociació entre el Govern català i el govern d’Espanya, no han fet més que posar per escrit el que ja suposàvem: La renúncia efectiva del govern de la Generalitat al mandat de l’1-O. Acatar per escrit la submissió a la Constitució Espanyola, en l’àmbit d’una taula que hauria de negociar la independència, però en la qual ni tan sols se’n parla, ja no deixa espai per cap mena de dubte. A més, les picabaralles contínues entre partits independentistes, fan molt difícil que es pugui reconduir la situació cap a la unitat tan necessària. Demòcrates declaren que no renuncien a continuar treballant per aquesta unitat, però també creuen que ha arribat el moment de fer un toc d’atenció a aquest govern.

En conseqüència, la formació demòcrata, obrirà immediatament un procés de reflexió intern, a tots els nivells, per valorar el seu suport al Govern de la Generalitat i les seves condicions. Un procés que començarà amb una tancada de l’executiva per elaborar una proposta concreta que, immediatament, es debatrà en l’àmbit d’un Consell Nacional. El document final que en resulti es posarà a votació de tots els voluntaris demòcrates. La voluntat de la formació demòcrata és que aquest procés sigui el més àgil i ràpid possible.

Publicitat
Publicitat

Demòcrates reitera que el mandat del 1r d’octubre de 2017 s’ha de complir. El referèndum va marcar un inici que ha d’acabar amb la ruptura. És per aquests motius que Demòcrates fa una crida per situar la necessitat d’iniciar un nou cicle d’ofensiva que situï la confrontació amb l’Estat, l’embat democràtic i la unitat d’acció com a instruments necessaris per a avançar efectivament en l’objectiu d’assolir la independència de Catalunya.