Dolors Feliu i Jordi Pesarrodona
Na Dolors Feliu i en Jordi Pesarrodona
image_pdfimage_print

Dolors Feliu ha estat elegida nova presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana amb 48 vots, una majoria de 2/3 dels vots en primera volta en el Ple constitutiu del Secretariat Nacional que s’ha celebrat aquest dissabte al Centre cívic l’Escorxador de Vilafranca del Penedès.

La nova presidenta, Dolors Feliu, ha destacat que “cal marcar un horitzó, un objectiu. Una vegada passat el núvol de la COVID i la repressió del 1r d’Octubre, ara toca fer la independència efectiva sobre els fonaments de l’Assemblea, que ha mantingut la flama. Cal mantenir aquest relleu i fer-la efectiva”.

Per la seva banda, la presidenta sortint, Elisenda Paluzie, ha expressat la seva satisfacció per l’elecció de Feliu, ha reiterat l’agraïment cap als secretaris nacionals entrants i ha recordat que “tothom dins del secretariat té el mateix pes, la presidència el que fa és posar la cara pública al que es decideix democràticament”.

Publicitat
Publicitat

Després del descans per dinar, s’ha continuat amb les eleccions de la vicepresidència, la tresoreria i la secretaria, que també requereixen 2/3 dels vots per ocupar el càrrec.

Després de dues voltes en què la candidatura de la vicepresidència ha estat molt ajustada entre Jordi Pesarrodona i Uriel Bertran, amb resultats gairebé empatats en ambdues voltes, el plenari ha decidit plantejar l’opció d’una vicepresidència compartida. Per aquest motiu, Bertran ha retirat la seva candidatura i s’ha procedit a votar a favor o en blanc. Així doncs, amb un total de 46 vots sobre 63, Jordi Pesarrodona ha estat elegit com a primer vicepresident i ostentarà el càrrec en el primer any del mandat mentre que Uriel Bertran ho farà durant el segon. El ple constitutiu ha conclòs amb l’elecció del secretari, Jordi Domingo, i el tresorer, Josep Pedrol Martí, ambdós amb 42 vots sobre 60, i 18 vots en blanc.