image_pdfimage_print

El Govern ha aprovat el memoràndum d’entesa entre l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i l’Associació Cyber 4.0 de la regió de Lazio. Mitjançant aquest conveni de col·laboració, ambdues organitzacions intercanviaran coneixements tècnics i establiran vies de cooperació tècnica en àrees d’interès mutu, inclosos els serveis de ciberseguretat, i posant especial atenció als sectors de l’automoció i mobilitat intel·ligent, la salut digital, l’aeroespacial i els sistemes de telecomunicacions de nova generació com el 5G i el 6G.

La ciberseguretat és un sector econòmic estratègic i l’Agència de Ciberseguretat duu a terme diferents activitats per potenciar-ne la innovació i la dinamització. El conveni permetrà fomentar la innovació amb la participació conjunta en projectes de recerca finançats per la UE i relacionats amb l’ús de tecnologies digitals avançades (per exemple, intel·ligència artificial i aprenentatge automàtic, cadena de blocs i contractes intel·ligents, computació quàntica, fotònica, fabricació intel·ligent i indústria 4.0).

D’altra banda, ambdues entitats es donaran suport en la creació de centres europeus d’innovació digital [EDIH per la sigla en anglès] i en el desenvolupament de cooperació amb altres regions de la UE.

Publicitat
Publicitat

La cooperació l’Associació Cyber 4.0 amplia la xarxa de col·laboració que l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya té amb diferents organitzacions i entitats, del sector local i internacional, per lluitar contra els ciberatacs, els ciberriscos, la ciberdelinqüència i el ciberfrau, i aconseguir un entorn digital millor i més segur.