image_pdfimage_print

Des de dimarts han començat les eleccions al Secretariat Nacional de l’Assemblea, que s’allargaran fins a dissabte, 14 de maig, a les 14 h. Un cop finalitzat el termini de votació, el mateix dissabte a la tarda es publicaran els resultats. Les votacions seran totalment telemàtiques mitjançant una aplicació que ha preparat l’entitat per a l’ocasió i a la qual només tenen accés els membres de ple dret.

En aquestes eleccions es presenten 15 candidats i candidates pel bloc nacional, 5 pel sectorial i 2 pel jove. A més, pel que fa al bloc territorial, les diferents regions sumen un total de 62 candidatures presentades.

Cal tenir en compte que en aquestes eleccions s’han d’escollir un total de 77 secretaris nacionals, distribuïts en 57 pel bloc de representació territorial, 13 pel bloc de representació nacional, 5 pel bloc de representació sectorial i 2 pel bloc de representació de joves.

Publicitat
Publicitat

Tots els socis i sòcies de ple dret poden votar al bloc territorial i nacional. Al bloc sectorial només hi poden votar les sòcies i els socis inscrits en alguna assemblea sectorial, i al bloc jove hi poden votar tots els socis i sòcies que tinguin 35 anys o menys en la data de convocatòria de les eleccions.

En cada bloc, les sòcies i els socis poden votar 2/3 parts del total de candidatures que s’escullen. Per exemple, de les 13 candidatures de nacional que han de ser escollides, cada sòcia i soci només en pot votar 9.

Les votacions són totalment telemàtiques, però dissabte de 10 h a 14 h s’habilitaran punts de votació presencials on voluntaris de l’entitat ajudaran a votar telemàticament qui ho necessitin.

D’altra banda, un cop finalitzin les eleccions, el dissabte 21 de maig a Vilafranca del Penedès se celebrarà el ple de constitució del Secretariat Nacional, on s’escolliran els quatre càrrecs orgànics de l’entitat: presidència, vicepresidència, secretaria i tresoreria.