image_pdfimage_print

La crítica sempre es manifesta, és una realitat, però cal evitar que es converteixi en el propi sistema; també és important considerar la crítica com una manera d’avançar de manera proactiva, és a dir, de provocar canvis favorables a curt o llarg termini.

Tenim experiència a casa nostra en grups d’opinió i professionals que en diferents àmbits estudien la situació i proposen de posar les premisses, o de lluitar en la direcció favorable a la majoria de ciutadans i, per tant, a contracorrent: el Cercle Català de Negocis, des del sector empresarial català i en defensa de l’economia catalana, el col·lectiu Wilson segons el qual “Els ciutadans de Catalunya tenen el dret a decidir lliurement, sense por ni amenaces i amb el màxim d’informació possible“. Des de les cooperatives, Crític SCCL, sense afany de lucre, reuneix professionals que es dediquen a l’edició i publicació de continguts periodístics, així com la comunicació en qualsevol mitjà o format en l’àmbit de l’economia social i solidària.

Mèdia.cat rep el suport del Grup de Periodistes Ramon Barnils i, des del 2015, treballa al servei del poble vetllant per la transparència i fent d’observatori crític dels mitjans de comunicació. L’eina creada en l’exercici de la seva tasca és el MAPA DE LA CENSURA i permet cercar i posar a disposició del públic de manera centralitzada i analítica els incidents relacionats amb campanyes informatives o pràctiques per a un periodisme d’investigació: https://mapacensura.media.cat/. Tal com es defineix al web: “recull fets o situacions que poden suposar un impediment o una amenaça per al dret a la informació i la llibertat d’expressió als Països Catalans”. El sindicat del fotoperiodisme és també una entitat professional a la web de la qual es pot trobar periodisme social i de reivindicació en defensa de la professió i dels seus preceptes.

Publicitat
Publicitat

L’elaboració d’informes és una vida de difusió de casos abusius i és per això que podeu posar-vos en contacte amb ells per a denunciar qualsevol situació injusta a través del formulari que podeu trobar a Col·labora; la subscripció al butlletí mensual és també una manera de seguir ben informat: per la llibertat de premsa i una informació de qualitat!