Per a una aliança republicana

image_pdfimage_print

Que Junts trigui a decidir participar en el nou govern de la Generalitat, no vol dir que tot hagi de quedar en mans d’un govern minoritari i sense altres suports. ERC no pot caure en el sac dels que no volen la independència i, dient-se d’esquerres, són llops amb pell de xai.

Hem d’afegir ara un nou objectiu que consisteix a crear una nova aliança republicana de partits, entitats, societat civil i ciutadania per plantar cara conjuntament a la política obstruccionista i negativa de l’Estat.

La nova etapa és la de treballar per guanyar la llibertat completa de Catalunya, és a dir la independència. No s’entendria una altra orientació de la política. La raó de les paraules i la força dels vots ens ofereix el balanç de com s’ha de produir la resistència i la mobilització per assolir obrir els camins per sortir del laberint espanyol, en lloc de deixar-nos portar per la frustració a què ens condueix la repressió actual.

Publicitat

Catalunya és un poble amb identitat pròpia, amb fortalesa social, cívica i cultural, com diu el president Joaquim Torra en el seu article a El Punt Avui del 2 de maig. Joaquim Torra considera que el dinamisme cívic dels ateneus, les associacions, les cooperatives i les lluites de base, han de ser la clau de volta el nou model que ens fa forts davant l’adversitat. I té raó, president.

Tenim la possibilitat de sortir més forts de la crisi i aturar els que parlen de comunitat fracturada perquè volen destruir i dividir, com diu Antoni Dalmau en l’article Una comunitat fracturada, a El Punt Avui del 2 de maig, ja que l’objectiu era que no poguéssim ser un sol poble. S’ha volgut culpabilitzar els catalans de tot, tractant-nos com d’éssers diabòlics com ja ens va dir Soraya Sáenz de Santamaria quan eres vicepresidenta del govern espanyol.

Potser també serà moment perquè Junts repensi la seva posició i s’incorpori a l’aliança republicana. En el seu congrés d’aquest cap de setmana, tenen l’oportunitat de decidir treballar conjuntament amb ERC per construir la nova república dels drets humans.

FONTEl Republicà
COMPARTIR
Article anteriorLa realitat és crítica o no és
Article següentCuixart no ha de demanar clemència, sinó que és l’Estat qui ha de demanar perdó, alliberar els presos i fer una amnistia
President en funcions del Grup d'Estudis Polítics, membre d'esquerres per la independència. Llibres publicats a Llibres de l'índex: "L'Estat contra la Democràcia", "La Democràcia Captiva", "En defensa de la Democràcia... Referéndum!", "El gran plet de la Independència", "Memòria de la indignació", "República, ¿y eso qué es?" i "Catalunya i democràcia, el remei republicà". Fundador del digital elrepublica.cat. Actualment, el seu llibre "El debat inacabat, fins que les urnes parlin" ja es troba a les llibreries i a Amazon. Com també el darrer llibre publicat el novembre de 2020 "Sortir del laberint, contrapunts al no diàleg" amb pròleg de Carles Mundó. I una segona edició augmentada de "Ni República, ni democràcia".