image_pdfimage_print

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i la Intersindical havien convocat un seguit d’accions al voltant de l’automobilística Seat a Martorell amb motiu de la visita del monarca espanyol, Felip VI. Aquestes accions consistien en una penjada de pancartes als ponts de l’autopista amb el lema “Catalunya no té Rei”.

En un primer moment l’operatiu dels Mossos d’Esquadra no han permès penjar tres de les quatre pancartes. Totes elles havien estat correctament comunicades al Departament d’Interior. Finalment, l’operatiu ha rebut l’ordre de permetre’n la penjada, després de la mediació de la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie.

Paluzie ha explicat que aquestes accions s’emparen en “la llibertat d’expressió i no pot ser que els operatius d’ordre públic vagin en contra de l’exercici dels drets fonamentals. Finalment, com no podia ser d’altra manera han rectificat i han permès penjar les pancartes”.

Publicitat
Publicitat

Referent a la visita del rei Felip VI, Elisenda Paluzie ha manifestat que “el monarca espanyol, el del 3 d’octubre, mai serà benvingut a Catalunya”. A més, ha afegit que l’Estat espanyol “vol aprofitar aquesta crisi per tornar-se a fer fort a Catalunya”.

D’altra banda, Elisenda Paluzie ha avisat que l’Estat espanyol, “aprofitarà la gestió dels fons europeus per fer-se present i fort amb uns diners que corresponen a la ciutadania de Catalunya”, tal com hem pogut veure avui.