image_pdfimage_print

El veí de Vilanova i la Geltrú, conegut per molts com JosAnt, el 21 de desembre de 2018 va acudir a manifestar-se pacíficament com molts altres catalans. Ha estat investigat, denunciat i portat a judici. Entre els acusadors: la Generalitat de Catalunya.

Dos anys després, en un malviure sense motiu, ha comparegut davant la seu judicial reclamant la seva absolució. La defensa argumenta que no hi ha proves suficients per al seu processament. Els fets aportats són únicament la versió policial dels fets. En cap cas, tanmateix, suporten la més mínima contradicció, segons la defensa.

Les acusacions, entre les quals la de la Generalitat de Catalunya, demanen fins a quatre anys de presó, que es podrien convertir malgrat la seva condició personal en un ingrés segur en un centre penitenciari, llevat que es reconsideri l’abast dels fets i la seva gravetat.

Publicitat
Publicitat

Cal tenir present que les mobilitzacions en què va participar aquest pare de família eren per mostrar un rebuig frontal a la provocació del govern espanyol de celebrar un consell de ministres a la capital catalana. Moltes organitzacions de resistència catalana van convocar manifestacions pacífiques per deixar palesa que la normalitat en les relacions entre Catalunya i Espanya no era possible ateses les circumstàncies.