image_pdfimage_print

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha traslladat al Govern català una proposta de Pla de contingència de l’esport català. El document, que s’estructura en diferents nivells de restriccions a la pràctica esportiva seguint els criteris marcats pel Departament de Salut de la Generalitat, és una mostra més de la responsabilitat que les federacions esportives catalanes, juntament amb la UFEC i els clubs del país, han demostrat durant tota la pandèmia del coronavirus.

En les pròximes setmanes, el sector esportiu es prepara per a la represa de l’activitat. Amb tot, davant de possibles escenaris futurs de rebrots a què s’haurà de front, “l’esport s’avança per garantir fer possible la continuïtat de la seva activitat”, ha assegurat Gerard Esteva, president de la UFEC. El dirigent català ha destacat “l’esforç que han fet les entitats perquè la pràctica esportiva en federacions i clubs sigui segura i controlada”.

Bona part de les federacions catalanes han desenvolupat protocols d’actuació per a la prevenció de la covid en la represa esportiva. Uns programes que estan aprovats per la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física. Amb aquesta nova iniciativa, la UFEC vol fer un pas més enllà.

Publicitat
Publicitat

El pla preveu cinc nivells de situació epidemiològica que determinen diferents condicions de pràctica esportiva, categoritzada en quatre modalitats: entrenaments i activitats esportives de caràcter no competitiu, competició, fitness i gimnasos, i pràctica lliure. Cada situació epidemiològica condiciona cadascuna d’aquestes modalitats, modificant-ne l’ús de les instal·lacions, el seu aforament, el nombre màxim de persones, el tipus d’entrenament, etc.

7000 testos setmanals a esportistes i professionals del sector

A més, la UFEC ha demanat al Govern fer proves de cribratge en el primer trimestre d’aquesta temporada. Seguint els criteris que el Departament de Salut ja està emprant, l’entitat considera necessari fer un esforç que permeti fer proves setmanals, en entitats amb rotació d’esportistes per sobre dels 100 practicants, dirigida a població d’entre 16 i 38 anys, en zones amb alta intensitat de transmissibilitat del virus. En total, s’haurien de realitzant-ne almenys un total de 7000 testos a la setmana. En el període de 3 mesos, podrien fer-se fins a 84.000 proves de Covid. Un pla ambiciós que pretén “avançar-nos al contagi i garantir en tot cas la continuïtat de l’activitat de les nostres entitats”, ha reblat Esteva.