Intel·lectuals de Ciudadanos? Alguns s’ho havien cregut…

image_pdfimage_print

Uns considerats “intel·lectuals” fundadors de Ciudadanos (només s’autoanomenen “Ciutadans” quan convé per enganyar..), segons La Vanguardia, com Arcadi Espada, consideren que aquest partit ha de mantenir distància amb Vox perquè és un partit “nacionalista” i que ells no en són … Sembla una broma: se’ls ha vist a tort i a dret amb la bandera espanyola (no precisament la republicana) i ensenyant la catalana només per afirmar que n’era indissociable. Em faria una certa gràcia si no fos tan matusser, ja que havent viscut pels voltants de Perpinyà durant més de 30 anys, hi he vist a tots els ajuntaments la senyera “associada” amb la bandera francesa.

O són uns intel·lectuals molt limitats o saben perfectament que ells també, a la pràctica, són un partit nacionalista espanyol, és a dir castellà, que avala el decret de Nova Planta i totes les seves conseqüències fins avui.

Confon, de manera voluntària o no, el nacionalisme de dominació que Castella ha anat imposant al llarg dels segles, canviant el nom si era necessari, substituint Castella per Espanya per fer creure que aquesta noció geogràfica derivada d’Hispània és una nació que engloba tots els pobles de la península, amb el patriotisme de resistència (algú acusaria els francesos de nacionalistes per haver resistit contra la invasió alemanya?) dels Països Catalans o altres pobles de l’estat.

Publicitat

Si ho fan de manera voluntària són, de fet uns estafadors intel·lectuals la qual cosa és la pitjor que pot arribar a qualificar les persones que pretenen ser una referència de pensament. Si ho fan de manera involuntària significa que la categoria d’intel·lectual està fora de llur abast.

El fet que alguns siguin d’origen català no canvia gran cosa, potser l’agreuja: en Pétain, en Laval eren francesos i col·laboraven activament amb l’ocupació de llur país i l’extermini dels jueus. Que fossin francesos no justificava pas gens ni mica la presència de les tropes nazis a l’estat veí.

Aquests pseudo-intel·lectuals còmplices d’un 155 tan nacionalista com la dictadura, emparat per un estat que disposa d’un sistema judicial que els tribunals europeus han desmentit manta vegada, posat en causa pel Consell d’Europa des de fa anys i que s’apunta per condemnar els representants democràtics d’un poble del qual neguen l’existència quan és capaç de treure al carrer les manifestacions més multitudinàries d’Europa i potser del món, aquestes persones són, de fet, la “policia mental” que impedeix destriar el blat de la palla, l’opressor de l’oprimit.

Si una cosa ha permès l’emergència de Vox a Andalusia ha estat precisament de desemmascarar aquests ciudadanos, i gran part del PP, que són una mena de “quinta columna” moderna… Ara tenen un debat, no crec que sigui moral… però persones com un antic Primer Ministre francès que ningú no vol a França, troben que podria ser massa vistós…

Esperem que si hi ha qualque demòcrata sincer a les files d’aquests partits tingui l’oportunitat de veure la veritable cara d’aquestes organitzacions…

1 COMENTARI

  1. C’s és el Joan Baptista de l’actual PP i de Vox, preparant el camí pel redemptor que ha de venir.

    A C’s van començar aquesta manera de fer política basada en mentides, arrogància, amenaçes i ultranacionalisme, que desprès han copiat PP i Vox en la cursa per veure quí és més espanyol (com el Rivera que només veia españoles). I els partits d’esquerra espanyols ho han blanquejat tot, acudint a les manifestacions de la mà de C’s, del PP i Vox, entre altres coses.

    Com el Bolsonaro al Brasil, i altres règims de deriva ultranacionalista, el de C’s volen per sobre de tot intervenir els mitjans de comunicació i l’escola catalanes. Uns mitjans de comunicació valorats molt per sobre de la resta i amb una pluralitat a anys llum de la resta. Una escola de prestigi, referent a Europa com a model integratiu. Controlar els mitjans de comunicació i l’escola és el que fan tots els règims totalitaris per a controlar la societat, mitjançant la informació que li arriba, i els mitjans i l’escola catalans escapen al control de les oligarquies (l’IBEX) que financien C’s.

Comments are closed.