image_pdfimage_print

Primàries Catalunya continua creixent per tot el territori sumant vora cent municipis confirmats o en fase de constitució. Per això mateix, juntament amb la local de Primàries Sabadell, han organitzat per aquest dissabte 12 de gener a Sabadell una “Jornada de Formació-Primàries” que inclourà diferents aules on es tractaran diversos aspectes:

Els temes genèrics i organitzatius aniran a càrrec d’en Josep Manel Ximenis (Coordinador Primàries Catalunya) i d’en Jordi Folch (Primàries Sabadell) i els temes concrets de campanya i logística a càrrec d’en Daniel Planàs (Primàries Catalunya). Segons Ximenis, “Les primàries obertes són una dinàmica innovadora a Catalunya i cal aprendre de les experiències de tots plegats, és fonamental escoltar-nos”.

La formació en comunicació anirà a càrrec d’Anna Arqué (Portaveu Primàries Catalunya) i comptarà amb la participació de Jordi Graupera (Cap de Llista de Barcelona és Capital), Joan Solé (Redactor en cap del mitjà digital LaRepública.cat) i Alexis Llobet (Corrector del PEN Català d’ençà del 2015). Arqué recalca que “Les Primàries concreten i aporten contingut real a conceptes democràtics fonamentals com ‘participació’, ‘oportunitats en igualtat’, ‘transparència’, desacreditats per dècades de política autonomista”. L’èxit de les Primàries Barcelona ha fet entendre que una altra manera de fer política és possible. Segons Jordi Graupera, “Les Primàries Barcelona han estat les primàries amb més participació de la història de Barcelona. Quan es posen les urnes amb conseqüències, molts sortim a votar”.

Publicitat
Publicitat

Pel que fa a la motivació dels candidats, anirà a càrrec de Josep Lluís Rodríguez i Uriel Bertran. Tal com explica Rodríguez (Primàries Arenys de Munt), “Les candidatures de primàries són formades, en una aclaparadora majoria, per professionals sense cap vinculació prèvia al món polític institucional, cal fer-los veure que és aquest talent i expertesa el que necessitem i cal acompanyar-los en aquesta valenta decisió’.

La determinació d’apoderament popular que vincula la política amb dinàmiques de participació real i transparència en la presa de decisions està arrelant als municipis i de les quinze ciutats més grans de Catalunya, ja en són dotze les que s’han decidit a organitzar-ho: Barcelona, Hospitalet, Lleida, Terrassa, Reus, Sabadell, Mataró, Rubí, Manresa, Sant Cugat, Cornellà i Tarragona. “Una dinàmica de primàries que és una oportunitat per sumar i aplicar el mandat republicà del primer d’octubre”, conclou Elisenda Paluzie (Presidenta ANC)”.

La jornada formativa tindrà lloc aquest dissabte 12 de gener de 10.00 a 14.00 hores a l’edifici Fira Sabadell a la Plaça Sardana, núm. 7, de Sabadell. A les xarxes socials es farà servir l’etiqueta #CanviaElGuió per a parlar-ne.

2 COMENTARIS

Comments are closed.