image_pdfimage_print

Ja es poden conèixer els primers candidats registrats oficialment a les Primàries de Catalunya per a les eleccions municipals de Maig de 2019. A la pàgina web primariescatalunya.cat podeu consultar les seves trajectòries personals i les propostes de programa. La selecció es pot fer municipi a municipi o bé tots alhora. Fins ara hi ha una quarantena de candidats apuntats en un procés de primàries que ja està avançant amb força en una seixantena de municipis. Cal recordar que la votació de les llistes està prevista per al 23-24 de febrer i es podrà fer de manera presencial o telemàtica (en aquest cas si primer s’ha validat presencialment)

A Manresa, amb uns 300 votants ja inscrits, Arnau Padró ha fet pública la seva voluntat de ser cap de llista de Primàries Manresa. En la seva web de la seva candidatura arnaupadro.cat fa una breu presentació personal i ens explica la seva trajectòria política, el programa que presenta per Manresa i una selecció d’articles rellevants. Sobre el programa, es pot destacar que creu que cal apostar clarament per l’impuls del sector tecnològic, la capitalitat de la Catalunya Central en una Catalunya independent i una política municipal que opti per la radicalitat democràtica i guanyi sobirania per entregar-la a la ciutadania. Vol Manresa com a ciutat tecnològica amb l’objectiu d’atraure empreses i inversions vinculades a aquest sector i creu que cal completar la connectivitat de la ciutat amb la resta del país i millorar-ne la mobilitat interna. Es conjura a treballar per garantir el dret a un habitatge digne a tota la ciutadania i obrir la ciutat al riu Cardener per convertir-ne el voral en un parc fluvial per l’esbarjo i passeig dels ciutadans. Pel que fa al projecte independentista, vol: arriar la bandera espanyola de l’Ajuntament i canviar del nom de la plaça d’Espanya per plaça Primer d’octubre; el pagament dels impostos estatals a l’Agència Tributària de Catalunya, en lloc de fer-ho a la hisenda espanyola; revisar els criteris en la contractació de proveïdors de l’Ajuntament per fomentar la proximitat, la seva contribució social i fidelitat al país.

Altres candidats que ja s’han registrat a Manresa són Carles Chavarria i Rosa Maria Hernàndez.

Publicitat
Publicitat

A Terrassa, Víctor Gutiérrez, d’àmplia trajectòria social i independentista també ha fet pública la seva candidatura a les primàries de la ciutat.

El procés segueix obert a l’espera de més inscripcions de votants i de candidats.