image_pdfimage_print

Ni la pandèmia de la Covid-19, ni l’ajornament de la fira, ni les pluges, ni la baixada de les temperatures han estat un impediment perquè la tercera edició d’Indilletres esdevingués un èxit rotund: prop de 2.000 persones han assistit a la fira de llibres de la Bisbal d’Empordà durant el cap de setmana. «L’empenta de la gent de l’associació Indilletres s’ha sumat a la bona voluntat de l’Ajuntament de la Bisbal d’apostar per reconvertir i no pas per suspendre», ha declarat amb satisfacció el president de l’entitat organitzadora, Xavier Cortadellas. «Hem d’aprendre a conviure amb el virus amb totes les mesures de seguretat, però no ens podem quedar tancats a casa», ha afegit.

El tret de sortida de l’Indilletres de la mà de Jair Domínguez va venir seguit del lliurament del Premi Llucieta Canyà de crítica literària publicada, que enguany va ser per la periodista Eva Vázquez. La tercera edició de la fira de llibres bisbalenca ha tornat a oferir un ampli ventall de debats, com el que es va fer entre traductors (amb Dolors Udina, Valèria Gaillard i Jordi Raventós), el de l’ús del català a les xarxes socials (amb Laura Grau, Valentina Planas i David Vila), o el que volia valorar com ‘Escriure el país’, amb Joan Benesiu, Joan Daniel Bezsonoff, Miquel Martín i moderat per l’Adrià Pujol.

Tampoc hi ha faltat el teatre i, fidel al compromís d’Indilletres amb la llengua catalana, va incloure monòleg titulat Pompeu Fabra, jugada mestra!, a càrrec de l’actor Òscar Intente, de la Companyia Inútils Mots – Teatre de la Paraula, que va oferir dues sessions. Ni les tertúlies: una tertúlia-concert sobre ‘Dos somnis’ el nou disc de Sanjosex, amb la participació de l’escriptor Adrià Pujol, Marçal Lladó del segell Bankrobber (que ha publicat l’àlbum) i el mateix cantautor bisbalenc.

Publicitat
Publicitat

La participació de 20 editorials i dues llibreries

Voliana Edicions, Cafè Central, Edicions Cal·ligraf, Lapizlàtzuli editorial, Edicions Tremendes, Lletra, Impresa Edicions, Albertí Editor, Editorial Trípode, Llibres del Segle, Editorial Adesiara, Mai Més Editorial, Tigre de Paper, Edicions Poncianes, Tushita Edicions, Editorial Karwan, Edicions Sidillà, Neret Edicions, Llibres del Delicte, Godall Edicions i Vibop Edicions. Són les 20 editorials que enguany han participat a la tercera edició d’Indilletres. Les llibreries presents han estat les bisbalenques Llibreria PuPut i la Llibreria La Siglantana.

Contribuir positivament en el panorama cultural del país

Indilletres va néixer el 2018 gràcies a un grup de veïns que volia organitzar cada primer cap de setmana de juny una fira d’editorials independents a la Bisbal d’Empordà. Hi participen també les llibreries, la Biblioteca, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, i compta amb el suport d’Òmnium Cultural i Edicions Sidillà. Malgrat les circumstàncies adverses, Indilletres ha celebrat la seva tercera edició amb ganes, empenta i amb l’objectiu de contribuir positivament a afermar el panorama cultural del país. Indilletres vol promoure la lectura i donar visibilitat a les editorials catalanes independents i als autors d’aquí i de fora. Amb la voluntat de contribuir a fer una cultura més participativa i més oberta a tothom, Indilletres vol arrelar-se a un país que es va fent amb «una empenta imparable».