image_pdfimage_print

El president de la Generalitat, Quim Torra, es va reunir ahir al migdia amb directius de la Creu Roja a Catalunya, a qui l’Executiu ha encarregat dur a terme una campanya de sensibilització dels joves davant la Covid-19. Durant la reunió, que e va celebrar al Palau de la Generalitat, es va acordar de desplegar un pla preventiu perquè els joves facin un ús adequat de les mascaretes, fent especial incidència en les conductes de risc que es produeixen en les trobades socials nocturnes.

La campanya es posarà en marxa de manera immediata i es farà, prioritàriament i de manera progressiva, als municipis costaners on hi hagi major afluència de grups de joves, major densitat poblacional i on es concentrin espais o conductes de major risc vinculades a  l’oci nocturn. El pla es desenvoluparà mitjançant sortides al llarg de la setmana, en horari nocturn. Per implementar-lo, es contractarà joves amb la funció de fer sensibilització de salut davant la Covid-19, per treballar la transmissió de la informació des de la perspectiva d’igual. A més, també s’implicarà el voluntariat jove de la Creu Roja formant equips de prevenció, que informin sobre les conductes de risc i la importància de la corresponsabilitat individual en la transmissió comunitària. En total, s’implicarà al voltant d’un miler de persones. Aquests grups també repartiran material de prevenció.

Paral·lelament a les accions de carrer, també es durà a terme una campanya comunicativa mitjançant les xarxes socials i els mitjans de comunicació, per tal d’amplificar la difusió del missatge a través de píndoles informatives amb consells de prevenció.

Publicitat
Publicitat

A la reunió que es va celebrar ahir al migdia també hi va participav el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet; el coordinador, Enric Morist; la secretària, Helena Fontanet, i el Comissionat de la Presidència per al Desplegament de l’Autogovern, Pau Villòria.