image_pdfimage_print

La Comissió Europea ha anunciat l’aprovació del projecte 5GMed Corridor, promogut per un consorci format per 21 entitats, empreses i centres tecnològics de sis estats per desenvolupar un corredor transfronterer on poder dur a terme proves amb vehicles autònoms i connectats.

El projecte 5GMed compta amb una inversió global de 16 milions d’euros, dels quals el 75% el finança la Comissió Europea. El projecte es posarà en marxa el setembre de 2020 i s’executarà fins al novembre de 2022.

El 5GMed Corridor té com a objectiu aportar un model de desplegament sostenible de 5G per a la mobilitat del futur al Corredor del Mediterrani i provarà serveis de mobilitat connectada i automatitzada i de comunicacions mòbils a l’autopista i el ferrocarril entre Figueres i Perpinyà sobre una infraestructura de xarxa mòbil 5G que oferirà serveis de connectivitat al llarg d’aquest corredor.

Publicitat
Publicitat

La infraestructura donarà suport a quatre casos d’ús: conducció automatitzada a distància, gestió avançada del trànsit, continuïtat de serveis comercials al ferrocarril durant el canvi transfronterer i infoentreteniment amb realitat augmentada per a cotxes autònoms i ferrocarrils.

El projecte 5GMed Corridor ha comptat en tot moment amb l’impuls i el suport del Departament de Polítiques Digitals en el marc de l’Estratègia 5G de Catalunya que el Govern va aprovar fa un any, coincidint amb el MWC, i que preveu com a prioritat estratègica el desenvolupament d’un corredor 5G que connecti la xarxa viària i ferroviària catalana amb la de la Catalunya Nord i el sud de França per fer proves transfrontereres en mobilitat autònoma i connectada.