image_pdfimage_print

Aquest passat cap de setmana va finalitzar la primera votació que impulsa Primàries Catalunya, dins un seguit de consultes nacionals que permetran als seus electors votar preguntes d’àmbit nacional.

El projecte que es coneix com Participa!, vol, segons aquest moviment polític de base, demostrar que una manera de fer política és possible a més de necessària, davant del que consideren un atzucac autonomista conduït pels partits de l’Executiu català, els quals malgrat tenir el mandat de fer efectiva la República Catalana independent aquesta legislatura, no l’estan implementant.

Aquesta primera consulta pretenia dirimir el suport o el desacord dels electors de Primàries a una possible negociació del Govern de Catalunya amb el Gobierno d’Espanya, negociació que no fos altra que la de fer efectiva la independència de Catalunya. Concretament la pregunta ha estat:

Publicitat
Publicitat

“Penses que els partits del govern de Catalunya han de negociar amb Espanya qualsevol altra cosa que no sigui fer efectiva la independència, en aplicació del mandat del referèndum del primer d’octubre?

Les votacions s’han realitzat de forma telemàtica durant el 9 i el 16 de maig, i la participació en de la consulta ha estat d’un total de 3.245 persones, de les quals 2.274 han votat que no.

En comunicat de premsa, Primàries Catalunya analitzen els resultats com una reafirmació a la unilateralitat i la lleialtat al mandat del primer d’octubre com a principi ideològic i estratègic del moviment, afegint que marquen així una frontera definitiva i desacomplexada amb l’autonomisme, i una aposta genuïna per la democràcia directa com a eix vertebrador.

1 COMENTARI

Comments are closed.